18. 4. 20

Koronsko o maturi

Danes se je na veliko govorilo o maturi in o tem, da bodo samo četrtošolci-maturantje po prvem maju spet v šoli in to kakopak - pod strogimi varnostnimi ukrepi. Pojma nimamo kako bo to zgledalo in kaj se bo res zgodilo. Bo takrat vozil vlak, bodo vozile trole v Ljubljani, bodo odprti dijaški domovi?

Danes je pomembno, da je naša maturantka seveda zdrava, dobre volje in brez panike. Na faks je vpisala le prvo in edino željo. Kar bo, pa bo, pravi.
Prav včeraj bi se moral zgoditi maturantski ples in jaz bi morala spoznati njenega plesalca, prijatelja . Eno dolgo kiklo sva tik pred karanteno vrnili nazaj, ker je bila čudna, potem nisva iskali več, ker je seveda postalo brezveze.

To bodo zaznamovani koronski maturantje, pomnili jih bomo.  Maturantje brez maturantskega plesa, brez četvorke sredi Ljubljane,..
Velika večina te generacije je rojenih znamenitega leta ko se je zgodil enajsti september in včasih sem jim navrgla, da so ena takšna posebna čudaška generacija, ki je rojena v čudnih nabojih energije spreminjajočega se sveta.


1 komentar:

  1. Matura je že itak stresna. Letos pa je sploh posebna. Držimo pesti, da se uresniči prva in edina želja.

    OdgovoriIzbriši