1. 11. 18

Utrinki iz Trevisa

V Benetkah smo bili že nekajkrat,...sicer pa so bile te v te dneh deževja pod vodo. Obiskali smo Treviso. Naredil se je lep dan. Sonce je prijetno grelo in oblečeni smo imeli le en rokav. Domačini so v glavnem pospravljali posledice neurja in  grabili na kup vse mokro listje. Vode je bilo veliko. Mesto leži na sotočju dve rek in voda teče tudi po kanalih.
Prijetno je opazovati in poslušati domačine. Ti si vzamejo čas za posedanje na soncu in pijejo svoj kapučin ali espreso. Na trgu je pianist igral neke vrste sanjsko glasbo - "La musica dei sogni", ki je bila prijetna za poslušanje tudi sredi dopoldneva, v bleščečem soncu na nebu brez oblačka. 
Ogledali smo si muzej, kjer so bile plastične surikate glavna atrakcija razstave.
Treviso se nahaja le streljal iz Benetk in je vreden ogleda. Mnogim turistom se sem splača priti prespat, pojest in kaj zapravit - tudi v mnogih trgovinah kot so Beneton, Stefanel, Geox, ipd, kjer so ti trgovci tako rekoč doma.  O cenah, zapravljanju, morda o počitku in malici iz ruksaka v mestu Benetke, ne bi niti razglabljali...
Preden smo zapustili mesto, smo šli še na pico. O, res je bila dobra - prava italijanska! Odpočili smo se na klopci v parku, dolgem drevoredu divjih kostanjev. Bližal se je naš odhod proti letališču, kjer smo se objeli z našima puncama, ki sta se vračali iz prvega  "sister tripa", kot pravita. Oboji smo lepo izkoristili nekaj dni krompirjevih počitnic.

















Ni komentarjev:

Objavite komentar