1. 7. 18

Ardèche

Ardèche je departma, ki ga s pokrajino Drome ločuje reka Rhona. Glavna znamenitost tega dela Francije je kanjon reke Ardèche in naravni kamniti lok. Prav pri kamnitem loku je bilo kar nekaj turistov, ni pa bilo gužve. Reka je najbolj zanimiva za kajakaše oz. kanuiste, ki imajo kampe in aranžmaje vzdolž celotne poti vijugaste reke. 
Voda je bila presenetljivo topla. Kopanje in počitek pod velikimi drevesi je bil prijeten.  Pihal je vroč veter in bilo je res toplo, okrog 32 stopinj. Na poti praktično nismo srečali dosti tujcev, v glavnem so bili avtomobili z francoskimi tablicami. A glej, ravno zraven nas se je na plaži ob reki zasidrala še ena slovenska družina, pomalicala in se osvežila v vodi.
Pot smo nadaljevali po panoramski vijugasti cesti, ki ima na  dolžini 28 kilometrov 11 belvedere točk. Zanimiva pokrajina, ki privablja turiste, ki poleg divje vode (no, niti ni tako divja) obožujejo še trekinkg poti in obiske mnogih jam tod okrog.
Po mnogih postankih in vijugastih okljukah, katerih smo pač navajeni (cesta na Vršič je še vedno dosti bolj "huda", kot ta) smo prispeli v dolino, kjer se je reka Ardeche zlila v mogočno velikanko Rhono.















2 komentarja: