10. 7. 18

Chateau La Coste

Gospa Catherine, ki nas je zaupala svojo hišo, nam je rekla, da se ji zdi, da bi vse nas gotovo zanimala moderna umetnost.  Ne vem kako je to ugotovila, a je v bistvu imela čisto prav. Predlagala nam je obisk tega muzeja na prostem. Dobri dve uri hoje, okrog sedem kilometrov stezic med vinogradimi, objekti, kipi, instalacijami.


Za vino, ki ga prideljujejo tam in je možna tudi degustacija in nakup,  se nismo kaj dosti brigali, ker smo pač kupili cenješega in ravno tako odličnega v lokalni trgovini. Na dopustu smo tako raje pili vino.  Pivo je bilo predrago, vino pa po sprejemljivih cenah.  Po mojem si težko predstavljate kolik  trt imajo tam okrog. Naokrog in okrog, po dolgem in počez ogromno. Ja, čisto res,... enkrat bi to deželo rada obiskala v času jeseni in trgatve. 
Krenili smo na sprehod. Dan je bil čudovit, pihal je mistral in proti koncu popoldneva ni bilo več prevroče. Tamalemu je bila najbolj zanimiva inštalacija z magneti, v katero je zmetal kar nekaj kovancev. Punca je bila v hrastovem drevesu kot Alica v čudežni deželi. Sama sem bila sprva odločena, da napišem kakšno svojo skrivnost, ki jo vržem v grob,.. a potem sem bolj in bolj razmišljala, katera skrivnost bi bila tako velika in samo moja, da bi jo morala zakopati v grob. Nimam je. Zanimiva inštalacija, s pomembnim sporočilom. Senca je bila kamnu seveda narisana in zaradi tega so me naši trije še nekaj časa hecali, da kako ne štekam oz. tako pozno dojemam...V kapeli na vrhu griča je bilo mirno. Tiho. Spokojno. Lepo.
Fanta sta hitro krenila naprej do lisc in Tamali je hitro začel naglas peti pesem,... ti ti ti ti ti What does the fox say? Med krošnje dreves smo se čez leseni most prikradli do sodčka, v katerem nas je čakalo presenečenje. Mogoče vam enkrat pokažem, kaj je bilo notri, ampak to fotko ima trenutno naša punca na telefonu.
Skozi veliko galerijo kock, mimo gonga, ki je oznanjal svoj ommmm po pokrajini, smo prišli na začetek. Bilo je prijetno pozno popoldne, ki smo ga zaključili v zgodnji večer.  V Provasni je dan v začetku julija še bolj dolg kot pri nas.




















2 komentarja:

  1. Tole bi bilo pa treba videti v živo... res je že predolgo kar sem nazadnje kaj od umetnosti študirala :P

    OdgovoriIzbriši
  2. Ane, kako otrokom na potovanjih nikoli ni dolgčas. Res ste izbrali pravo destinacijo, sploh si nisem mislila, da je Provansa lahko TAKO zanimiva.

    OdgovoriIzbriši