14. 7. 18

Van Goghov Arles

Šli smo do morja, do turističnega mesteca Saintes-Maries-de- la-Mer. Turistov ni bilo veliko, nekaj tujcev, Čehov, Angležev. Plaža je bila peščena in valovi so bili ravno prav visoki, da je Tamali zelo užival.
Asociacija na Provanso je gotovo tudi veliki slikar Vincent van Gogh. Ko smo se vozili do Arlesa smo skozi avtomobilska okna opazovali ravno pokrajino brez hribov, ki smo jih navajeni.  Oblakom smo rekli kar Van Goghovi oblaki, saj so se pokrajini in vsem barvam tako lepo podali. Arles je mesto, ki je najbolj poznano prav po velikem umetniku. V tem mestu na jugu Francije je preživel več kot leto dni in ustvaril veliko število likovnih del. V Arlesu se je spričkal z Gouguinom in si odrezal uho. 
Sprehodili smo se po mestu. Zelo živahno mesto, s posebno karizmo, ki je izpolnila naša pričakovanja.  V areni se je ravno pričela zbirati množica ljudi za dogodek, v katerem se postavni visoki fantje, oblečeni v bela oblačila soočijo s črnimi biki in jim iz rogov poskušajo spraviti pisane trakce. Pravijo, da je mesto Arles duhovna prestolnica Provanse. To potrjujemo tudi mi. Lep je ta kos Van Goghovega sveta.















3 komentarji:

  1. morjeeeee, jst bi tud, pa šihtam :(

    OdgovoriIzbriši
  2. Zelo lepo te je brati in gledati fotografije. Uživam. :-)

    OdgovoriIzbriši
  3. Krasen potopis...si velja zapomniti..rada bi videla še ta del...

    OdgovoriIzbriši