7. 5. 17

Reka glasbe med soboto in nedeljo

Včerajšni koncert v Ljubljani še vedno odmeva in ostaja v naših mislih in srcu. Danes smo si kar nekajkrat v posnetkih predvajali najlepše inserte in trenutke včerajšnega koncerta.

Pred dogodkom smo se sprehodili od Ljubljanici, kar naredimo vsako leto - že tretjo leto zapored, ko med pevci nastopa najstarejša hčera. Mesto je lepo, Ljubljanica prav tako mirno zeleno lepa, tudi Tamalemu je bilo všeč. Po spletu okoliščin v preteklih letih je letos prvič šel z nami na koncert.
Na koncu je bil kar zadovoljen, najbolj zato, ker je sedel na balkonu tik na bandom, kjer je kontroliral kdaj bombar vzame v roke taprave palčke in s tatom sta se potihom prerekala kaj je kitara in kaj je bas. Že pri desetih letih se deklarira za rokerja in da vam ne govorim, kako je zgledala njegova playlista  pri predmetu družba, ko so morali napisati nekaj pesmi, ki bi jih predvajali, če bi moral organizirati rojstnodnevno zabavo.
Na svoj račun je prišel 56 minut pred koncem.  In mi vsi z njim.
Mene so že prvi takti Queenov ganili do solz, na koncu smo vsi začarano obnemeli in stoje ploskali. Freddy Mercury je bil in bo le eden, nihče ga ne more nadomestiti in preseči, Montserrat Caballe pa gotovo ima konkurenco.  Freddy že dolgo poje svojo glasbo skupaj z angeli. In če si želite predstavljati in slišati kako zveni angelsko petje, poslušajte Dekliški zbor Sv. Stanislava v posnetku na spletni strani ŠKG posnetek nekje 1.20 - 1.30.

Podrobneješe iskanje v posnetku koncerta (časovnica je pisana od zadaj-desna urca)
Otroški zbor OŠAŠ (pri - 3:06:20)
- Mešani zbor sv. Stanislava ŠKG (pri - 2:56:30)
- Mladinski zbor OŠAŠ (pri - 2:44:30)
- Fantovski zbor 1. letnikov ŠKG (pri - 2:31:00)
- Študentski zbor sv. Stanislava (pri - 2:24:00)
- Dekliški zbor sv. Stanislava ŠKG (pri - 2:14:00)
- Godalni orkester (pri - 1:33:00)
- Komorni zbor Megaron (pri - 1:21:00)
- Dekliški zbor 1. letnika ŠKG (pri - 1:09:00)
- Oba zbora 1. letnikov (pri - 1:01:30)
- (Z)mešani zbor ŠKG (pri - 55:30)
- Priznanje g. Homarju (pri - 37:30)
- Nastop vseh zborov (pri - 16:30)

Glasba osrečuje! "Zakaj bi ne pel," Pevec, je skupaj pelo 400 mladih pevcev proti koncu koncerta.
Tamali je priznal, da je bilo lepo in ni mu bilo žal, da je šel z nami. No, ko sem ga vprašala, če bi tudi on pel v kakšnem takšnem zboru, je rekel, da bi bil zraven,...ampak raje v bandu :)




Ni komentarjev:

Objavite komentar