12. 7. 18

Park Camargue

Ko sem pripravljala plan izletov po Provansi, nisem mogla izpustiti parka v delti reke Rhone. Tamalemu sem že doma obljubila , da bo videl te ptiče - flamingote,  ki so po novem njegove zelo priljubljene živali. Zanimive živali z zanimivimi nogami, ki čudno postopajo, imajo hudo grd pogled, se rade pričkajo, non stop žlobudrajo. Nekaj par smo jih videli tudi v letu, takrat so bila njihova krila najbolj rozasta.  Njihovo perje je bilo sicer zgoraj belo, spodaj pinki roza.
V parku smo videli tudi plavajočo vidro. To ni bil bober, ki ima ploščati rep, kot plavut, vidra pa dolg ozek rep kot kača. To smo se naučili iz oznak, ki so bile postavljene naokrog.
Značilni kamaraški konji so nižje rasti, spominjajo na ponije. Ko smo se vozili tam okrog smo videli tudi mnogo drugih konjev, takšnih in drugačnih in mnogo turističnih povabil za ježo po parku, prelepi VanGoghovi pokrajini. Sprehajalna pot skozi park je dolga 3 kilometre in bi jo lahko podaljšali še za dodatne štiri.  Mi nismo šliše v veliki krog, raje smo mahnili še do morja.











2 komentarja:

  1. Zanimivi so tile roza prički, da si pa vidala vidro v naravnem okolu sm ti pa fovš :). Lepe fotke :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Vedno sem mislila, da flamingi živjo tam nekje, kaj-vem-kje, samo ne v Evropi. Pa smo bili na Djerbi, kjer imajo otok flamingov (ki sploh ni otok), kjer sploh ni bilo flamingov, ker so poleti v Franciji.
    Hecni so, res.

    OdgovoriIzbriši