2. 4. 17

Kosilo z zelenjavo in tortico

Veganska različica nedeljskega kosila:

- brokoli kremna juha s česnovimi kruhki
- krompir v pečici z zelišči Provanse
- malancane namesto zrezkov
- paprika iz voka
- solata z radičem in fižolom
- sladica : pomarančna presna tortica

JUHA
Najprej dam kuhat krompir, proti koncu kuhanja dodam brokoli. Že takoj na začetku solim. Na koncu dolijem oljčno olje.
Staro štruco kruha zrežem na kocke, ki jih popražim na hitro zapečenem česnu na oljčnem olju.
Ko je juha že na krožniku, kruhke dodam juhi.




KROMPIR
Krompir skuham, ga olupim, zrežem na kolobarje in po njem polijem oljčno olje, premešam, dodam Provansalska zelišča.  (za ostale člane družine sem del krompirja prelila še s smetano za kuhanje). Spečem v pečici - 15 minut na 200 -220 stopinj.
NAMESTO MESA (ostali člani so imeli še svinjsko pečenko)
Malancane nasolim, da oddajo vodo. Pustim cca pol ure, v papirnatih servietih, da se dobro osušijo. Spečem jih na žaru, na oljčnem olju. Dodam poper iz mlinčka.


SOLATA
In še velikea sklede solate s česnom, oljčnim oljemi in jaboljčnim kisom, z dodanim rjavim fižolom.

PRILOGA: Na oljčnem olju prepražim veliko čebule - (3). Dodam na kose narezano papriko, rdečo in zelene v razmerju 3:1. Solim, popopram. Pozabila sem na peteršilj.


SLADICA
Na koncu še sladica, ki je tako nasitna, da jo jem namesto obroka in najbolj tekne, ko se sem tako malo švoh, brez energije, zaspana in se vrnem iz rekreacije. Dobra je, aramotična, narejen po tem receptu - presna pomarančno čokoladna torta. 




Ni komentarjev:

Objavite komentar