1. 8. 15

Lubenice

Lubenice so čudovita razgledna točka, mala vasica na Cresu, ki leži na pečini v klifih 380 metrov nad morjem. Ima 40 hiš in bojda sedem stalnih prebivalcev.
Čeprav hodim na Cres že od otroških let, še nikoli nisem bila na plaži pod Lubenicami, niti ne v modri špilji. Enkrat bova šla na otok v nesezoni, nikakor v vročinskem valu, vzela s sabo pohodniško obutev in  jo mahnila do plaže spodaj. Pot bo potekala kontra tisti v naših krajih. Najprej dol, nazaj pa visoko navzgor in pravijo da to ni običaji sprehod, temveč pravi pohod.
Tokrat smo šli na Lubenice gledat sončni zahod in se hladiti v blagem, še vedno toplem poletnem vetru, opazovati večer nad morjem, pod nebom mlade lune, ob malvaziji in prigrizku ovčjega sira.










2 komentarja:

  1. Pot na plažo v Lubenicah je res pravi pohodniški podvig. Ampak se splača, ker je plaža res čudovita. Gor pa moraš kar resno zagristi v kolena. :-)) Mi smo šli že večkrat. Nazaj gor je dragi vsakič tovoril senčnih, hladilno torbo, nahrbtnik in vse kamne, ki smo jih nabrali na plaži. Mi trije pa samo vsak svojo težo. :-))
    Super fotke si posnela. Sončni zahodi so pa v Lubenicah čisto posebni. :-)

    OdgovoriIzbriši
  2. Čudovite fotke. Ne poznam plaže, ma če sklepam po fotkah mora biti tudi plaža fantastična :).

    OdgovoriIzbriši