4. 6. 14

Otroška ročna dela

To je knjiga mojega otroštva, ki se je "izgubila". Gotovo je bila posojena naprej kateri od prijateljic ali sestričen in pozabljena z ene in druge strani. Je ena redkih knjig, ki sem jo res pogrešala. Nedolgo nazaj sem jo zasledila pri eni drugi blogerki in še bolj se mi je stožilo, da knjige nimam več. Odločila sem se, da jo poiščem. Iskala sem jo kar nekaj časa in jo nedavno našla na Bolhi. Ooo, kako sem bila vesela
Če se dobro spomnim, mi je knjigo kupila moja draga teta, ki naju je z bratom vedno zalagala z dobrimi knjigami. V njej je lepo, na otroški način prikazano in opisano šivanje, vezenje, tkanje, vozlanje, kvačkanje in pletenje. Izšla je l. 1977, prevedena iz nemščine,  v založbi Centralnega zavoda za napredek gospodinjstva. :)

4 komentarji:

  1. O, hec, kakšen mesec dni nazaj je moja mama prav takšno knjigo prinesla moji hčerki - knjiga je bila moja, jo je našla v domači hiši! Tudi jaz sem jo imela strašansko rada in sem veliko ustvarjala iz nje. Walking down the memory lane :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Včasih smo bolj znali ceniti knjižna darila, kot jih zna današnja mularija... Moram pokukati pri nas v knjižnici če imajo kaj podobnega, ker zgleda zelo priročna :). Hvala, ker si jo delila z nami.

    OdgovoriIzbriši
  3. Takoj sem šla pogledati ali jo imajo v Kr knjižnici...in jo imajo, rezervacija oddana.

    Pa da vidimo kaj se bomo učili :)

    Hvala.

    OdgovoriIzbriši
  4. Ja, tako nekako smo se učili in se tudi marsičesa naučili :-) Jaz imam še eno starejšo z naslovom Za pridne roke, ki jo je moja mama uporabljana na učiteljišču, je pa iz leta 1957...

    OdgovoriIzbriši