14. 06. 14

Lazanja z bučkami in malancani

Sanjate poletje? Sveže bučke in jajčevce nabrane direktno iz vrta?

Tudi pravo poletje bo kmalu spet nazaj. In bučke in malancane na vrtu...za uvod pa bodo ravno tako dobre tiste iz trgovine. 

Potrebujemo: bučke, malancane, sol, poper, olje, oljčno olje, trikotnik parmezana, najboljši možni in razpoložljivi paradižnik, origano, čebula, oblate za lasanjo,  sestavine za bešamel najdete opisane pri običajnem pastiču.
Da ne bo pomote, ali sem vam že povedala, da je lazanja za nas vedno zelenjavne sorte, pastičo pa vedno le iz mesa?

 Bučke in malancane narežemo in nasolimo, da spustijo vodo. (pustimo jih cca 1 - 2 uri)
 Popopramo in pripravimo za peko na žaru.
 Na olju, na žaru popečemo bučke in malancane.
 Iz ene in druge strani. Občasno dodajamo malo olja.

 Na oljčnem olju prepražimo čebulo. Ker nimamo še svežega paradižnika uporabimo naboljšega konzerviranega. Solimo.
 Dodamo veliko origana.
 Pripravimo pekač, ki ga premažemo z maslom in posujemo z drobtinami. Pripravimo goro naribanega parmezana, bučke in malancane na žaru, oblate in bešamel, ki ga pripravimo na opisan način, ki ga najdete tukaj.
 Na dno najprej zlijemo bešamel, potem polžimo plast oblatov, omako in izmenoma bučke in malancane. Posujemo z parmezanom. Druga plast oblatov je položena v nasprotno stran kot prva. Zadnja plast je bešamel + parmezan.
 Pečemo v pečici cca 45 minut pri 200 oz. 180 stopinj. Po občutku in pod nadzorom. Pa dober tek in javite kaj, kako vam je uspelo. 

1 komentar: