4. 4. 22

Posebna kvačkana odeja zanj

 Ritual kvačkanih rožic je že nekaj časa pri kraju. V korona času dveh zim sem projekt spravila pod streho več kot pravočasno. Naš Tamali, ki sploh ni več mali, ampak me je že olala prerastel,... se je pred kratkim vpisal v srednjo šolo, v katero stopa v naslednjem šolskem letu.  Je vnet razredni organizator valete in vsega kar treba okrog tega pomembnega dogodka, zaključka osnovne šole.

Odeja kvačkanih rožic je dokončana. Zaključena je s polovičkami rožic in zaključnim robom. Oprana je z najboljšim praškom za volno, da je postala mehka in čista. Volneni ostanki so bili namreč čisto iz vseh vetrov in zelo starih zalog. Sestavljena je iz več kot 500 rožic. Niti dve nista enaki. Je nenavadno topla, tudi če je luknjasta. Tudi teža kvačkarije je v konkretni kilaži.

Zadovoljna sem, da sem izdelek zaključila, tako kot si je fant zaželel,... "da bo pravočasno dokončana do konca devetega razreda". Posebno leto je to, posebna odeja zanj. Za spomin na ta čas in to obdobje nepreklicnega konca otroštva.




1 komentar: