9. 2. 21

vse naše mačke

To, da spadamo med familije, ki obožujemo mačke, gotovo že veste. Tudi naša razširjena družina. Mama in oče imata Amy, ki je prišla k hiši točno tisti dan, ko je preminila večna pevka Amy Winehouse. Sestra ima dve mački, brat dve ali mogoče celo tri. Po novem sta si hčeri v Ljubljani zrihtali mačko - Ljubljančanko, ki se potem na vsake toliko časa vozi na podaljšane vikende in počitnice v Soško dolino.

Spodaj na sliki Ljubljančanka: Kleopatra-Patra, naš Karl porejen na 6.8 kg (poleti 6.1 kg) in sinova ljubljenka Dosada-Dosi.

 

Spodaj pa pripenjam še dve seštrikani mački. Model sta bili dve mački, ki pripadata malima nečakinjama na Gorenjskem. Tudi seštrikane so šle k njima. Načrt sem kupila na spletu in prikazuje mačko v njeni tipični drži preden zaspi.Takrat si vse muce obližejo tačke, umijejo obraz in za ušesi,  umijejo ves svoj kožuh po dolgem in počez. To traja tudi 15 minut. Enkrat sem prav gledala na uro.



 

 


 

5 komentarjev:

  1. O kako lepa kosmata objava! Ampak zadnji dve sta pa res uau! Kot tapravi, še z brčicami:)!

    OdgovoriIzbriši
  2. Tudi pri nas sta našla svoj domek za vedno dva mucka...muc Olly in mucka Lenny. Z nimi ni nikoli dolgčas,kajne? Sta pa nadvse ljubki tudi štrikani mucki :))

    OdgovoriIzbriši
  3. Uau, super si ju nakvačkala!!!

    Pri nas nismo ljubitelji mačk...no, če povem pošteno, nismo ljubitelji potepuških mačk. Pa so si žal stranišče našle na našem vrtu in jih imamo radi še manj. Ko nam je ena napadla zajca, ki je od šoka poginil, si tudi niso naredile usluge. Jih pa rada crkljam na obiskih. Všeč mi je njihovo predenje, pomirja.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mački sta pleteni, na okroglo v enem kosu. Kar zahteven načrt, za eksperte ;).
      Bogi zajček, no. Ja, mačke so take sorte, znajo "poskrbet zase", se priliznit in bit tudi dost ljubosumne,...amapak njihov dremež in predenje,... ni boljše terapije:)

      Izbriši
  4. Oj, oprosti, seveda sta pleteni :o) Sploh ne vem, kako mi je uspelo natipkati 'nakvačkala', če sem hotela napisati spletla. Tudi za to moraš biti malo eksperta, haha.

    OdgovoriIzbriši