26. 2. 21

Prešita odeja dobiva nov videz

120 belih kvadratov v svojih štirih vogalih dobi pisane trikotnike, ki nastanejo ko jim čira čara odrežemo vogalčke, potem ko smo jim pred tem v vogale po diagonali sešili male kvadrate. (glej slike v prejšnih dveh objavah).  Odrezki trikotnikov ostajajo v kupu za smeti, skupaj jih 960. Na koncu jih ne zavržem. Ne vem pa, kaj bom z njimi kdaj počela,...

Sledi likanje kvadratov z vogalčki trikotnikov. Počasi, natančno, občasno pri tanjši tkanini uporabim štirko v spreju za likanje ovratnikov in srajc. Na ta način okrepim tkanino za lažje šivanje, ki sledi.

Kvadrate zložim v 12 kupov po deset kvadratov. Vse je pripravljeno za enostavno šivanje kvadratov v vrste. V vsaki vrsti je 10 kvadratov. Potem šivam skupaj po dve vrsti in jih združujem dokler nimam skupaj 12 vrst. Odeja bo velika 10 krat 12 kvadratov. To nanese na koncu skupaj priblišno 150 krat 130 cm.

Odeja dobiva nov videz. Kvadrati naenkrat niso več kvadrati, pojavijo se novi, pisani manjši, ki so morda paralelogrami, rombi, medaljoni? 

Odeja je sešita.  Čaka me še končni poseg. Prešivanje. Ker to bo na koncu - prešita odeja.




 

 


2 komentarja:

  1. To bo ena prekrasne odeja, zato vsa pohvala za obsežen projekt katerega ste se lotila. Že do sedaj je tu vloženega ogromno dela😮 zato se že veselim ko boste pokazala končni izdelek 😊👏

    OdgovoriIzbriši
  2. O draga @Provansa, vi ste šele mojstrica takšnih quilting in patchwork reči - vem, vem in sledim in se čudim! No, dobro mi je šlo, priznam. Hvala.

    OdgovoriIzbriši