17. 5. 20

Po devetih tednih korone

Po devetih tednih korone smo punci spet odselili. Odprava s polno kofano v avtu in še veliko kolo zraven. Ja,  študentsko ljubljansko kolo št. 1 je v času korone izginilo. Ukradli so ga.

V minulem tednu  so vladajoči celo preklicali epidemijo, a po drugi strani pravijo da epidemija še vedno traja,  zato se moramo še vedno zaščititi z maskami po trgovinah in bencinskih črpalkah, menzah, službah. Uf, kako mi je to odveč, še posebej sedaj, ko je epidemija preklicana in zgleda, da virus izgublja moč ali pa se bo do jeseni pač potuhnil. Priznam, pametno bi bilo masko uporabiti, kjer je večja množica ljudi, kjer se ni moč držati v distanci metra in pol, npr. na polni troli ali čakajoč na vlak.  Ne razumem,  zakaj mora imeti v glasbeni šoli učitelj pri pouku tolkal, ki poučuje le enega otroka masko, če ob tem lahko upošteva socialno distanco? Učitelju trobil, pihal in solo petja mask ni potrebno nositi. Ooo, koliko vsemogočih absurdov,.. desno pravilo po hodnikih, vsakemu učencu je dodeljen svoj vhod v stavbo, še pa še je tega. 

Danes smo se zapeljali skozi Ljubljano, ki je bila nenavadno prazna, čudna, tudi siva.  Nismo našli odprte gostilne, da bi lahko pojedli kosilo, da bi zaznamovali vstop v ta spet čisto drugačen nori čas v času korone v nevem kateri fazi...
Punci v 9 tednih nista šli niti enkrat v trgovino. Če je bila že kakšna posebna sila, sta za skok do trgovine podkupili Tamalega. On to z maskami in razkužili že obvlada. Danes me je Tamala spraševala kje vse mora nositi masko in kako to zgleda na troli. Na koncu je rekla, da bo šla raje kar s kolesom.


Ni komentarjev:

Objavite komentar