13. 10. 19

sončna in senčna stran

Dnevi v oktobru minevajo. Minevajo leta zapisana ob osmem oktobru in včasih moram računat koliko jih že štejem?

nepreklicno približevanje petici

Zanemarjam in odlašam z zapisi tukaj. Občudujem disciplino mnogih od vas, ki beležite moj praznik, mi pišete čestitke. Hvalahvala! Čestitke govorijo o sanjah. Ena čestitka je v zelenih listih monstere. Roža, ki sem jo pomladi iskala za hčero. Našla sem jo. Navdušeno uspeva. Moderna roža postaja. Mnogi slikajo tihožitja z njo. Videla sem jo že vsepovsod. Spomnim se na ptiče flamingote, ki so bili prav tako modni hit. Sedaj iščem še druge monstere. Medium in small varianta ali kakšna čisto nova posebna. Ena druga čestitka ima upodobljen lovilec sanj. Pravljično. Verujoče. Spomnim se na Tamalo, ko je bila majhna in kar naenkrat ni več mogla zaspati in spati. Starejša sestra je takrat od sošolke dobila v dar lep lovilec sanj.  Po tehtnem premisleku in mnogih nočnih prebujanjih je kar sama zavzela stališče, da potrebuje lovilec sanj. Potem bo bolje, bo sigurnosigurno pomagalo. Kupila sem ji lovilec sanj. Še danes ga ni zavrgla.

samo verjeti moraš

Teden je bil lep. Topel. Sončna sobota je bila čudovita, bolj oblačna nedelja je bila protiutež dnevu prej. Kot bi nakazovala težo novega delovnega tedna pred nami. 

potrebno bo uporabiti vse protiuteži


Razmišljam o plusih in minusih. O sončnih in deževnih dnevih. O sončni in senčni strani doline. O tem kako diši po gobah na eni strani hriba in koliko sončne moči premorejo žarki skozi gozd. O prednostih in slabosti enih in drugih. Na eni strani so gobe. Veliko jih je. V sončnem gozdu o gobah ni ne duha ne sluha. Tam se gozd sveti. Zlat je.

nimam pretirano rada gob. ne poznam jih, ne nabiram jih. A so mi všeč kot začimba, kot pika na i, da popestrijo in naredijo jed najbolj popolno,

čarobno omamno

Lep teden v sredini oktobra vam želim.








4 komentarji:

  1. Čudovit zapis. :-) Naj monstera še dolgo lepo uspeva. :-)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala Sonja za čudovito čestitko. O monsterah bi lahko še pisala. Zadela si z izborom zame.

      Izbriši
  2. Čeprav je osmi oktober že mimo, vse najboljše. Pa kot sama praviš, samo verjeti moraš...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvalahvala. Verjeti, da si vedno mlad (pa tudi če samo po duši ;) pa gre. Pomaga!

      Izbriši