15. 10. 19

Reči za v kuhinjo

V Kobaridu se je v začetku oktobra odvijal Jestival okusov. Lokalni praznik v katerem se predstavi gostinska ponudba našega konca tokrat ni bil samo lokalni, saj se je reklama vrtela celo po nacionalnem radiu in prišlo je res veliko ljudi.
Za uvod v našo novo sezono kluba - NITKE, v katerem smo zbrane ljubiteljice ročnih del, smo se zato odločile, da pripravimo nekaj izdelkov in reči za v kuhinjo.
In kaj spada v to skupino in je lahko sešito, kvačkano,.. iz cikla ročnih del?
Seveda so glavne in nepogrešljive prijemalke (pri nas jim rečejo čepini). Po klepetanju z ženskami sem ugotovila, da so eni čepini za rabo, drugi pa so narejeni samo in izključno za okras in krasijo kuhinjo. Sovpadati morajo na kuhinjske ploščice in pohištvo kuhinje. Ops, jaz takšnih v svojih kuhinji nimam ;)
V cikel reči za v kuhinjo spadajo tudi  podloge za vročo posodo. Nadja je izdelala zanimivo varianto takšnega izdelka  v tehniki makrameja. 
Vedno bolj trendovske postajajo ekološke vrečke za sadje in zelenjavo, ki so sešite iz zaves. Sešile smo tudi bombažno-lanene vrečke za kruh, ki jih nekatere uporabijo tudi za začimbe in čaje, lipovo cvetje in podobno. Seveda ne smejo manjkati vrečke za trgovino, tudi takšne, ki se simpatično zapakirajo v svoj žep. V kuhinjo spada še predpasnik.
Vse izdelke smo podarile osnovnošolcem, da jih bodo podarili, zamenjali-prodali za prispevek za izlet ali šolski ples. Vesele smo, da nas v svojih prostorih gosti naša šola, s katero rade sodelujemo.

Prijemalke- čepini. Največ jih je kvačkanih, nekaj sešitih. Te se lahko uporabi tudi kot podloga za vročo posodo, ki je še bolj hvaležna kot gosto zvezena v tehniki makrameja.

Vrečke za sadje in zelenjavo se uporabijo lahko za nakupe v trgovini. Na tak način tudi resno pokažemo svojo ekološko osveščenost, saj se izognemo plastičnim vrečkam, ki jih trgovine na oddelku s sadjem še vedno ohranjajo. Vrečke pridejo zelo prav tudi v hladilniku, ko sadje in zelenjava še vedno dovolj dobro diha,  dosti bolje kot v plastiki, kjer rada hitro zaplesni.

Vrečke za trgovino sešite v kombinaciji z žepom v katerega se lepo pospravijo.

Pospravljene vrečke v žepku so še kako dobrodošle v vsaki ženski torbici.

Vrečke za kruh in začimbe.

Predpasnika za mlade in stare, fante ali punce.

Ni komentarjev:

Objavite komentar