28. 2. 14

"Nitkasti" kvadrati

"Nitkasti" zato, ker jih je ustvarjala - pletla in kvačkala naša skupina za ročna dela. Prav posebnemu klubu, ki se je tu že predstavil v tej in tej objavi smo končno nadele ime: NITKE  (nitkaste inspiracije tovarišije kobariške ekipe).  Naš prvi dobrodelni projekt je bil sodelovanje v svetovnem projektu KNIT A SQUARE (KAS) - "spleti (skvačkaj) kvadrat". Same smo ga kratko ali po domače klicale "kvadrati za Afriko". 
Nastalo je veliko kvadratov, na katere smo prišile srčke, ki naj bi bilo slovensko znamenje, ki ga je že pred leti predlagala motivatorka in ustvarjalka, ki jo sedaj ne poznam le iz bloga Lepe male stvari. Nedavno sem jo srečala in ji z veseljem predala veliko torbo kvadratov naše ekipe.

Pletle in kvačkale smo : Albina, Hidka, Zora, Marjeta, Saša, Cvetka, Tina, šolarka Bee, Branka, tri Milene, dve Rosani, Jožica, Zdenka, Medina, Jerica, Mirjam in Eva, Dorica, Marta, Vida, Ina, Nadja in še ena Nadja in Lidija.


Kmalu objavim nove utrinke in ustvarjanja naše skupine ... ne prezrite! 

3 komentarji:

  1. Zelo pridne ste bile. Vse Nitke si zaslužite pohvalo :-)

    OdgovoriIzbriši
  2. Pridne in vsa čast za vztrajnost :)!

    OdgovoriIzbriši
  3. Carice ste! Po vmesnem štetju imamo 294 kvadratov, kaj je daleč največ do zdaj in to je v veliki meri tudi vaša zasluga!

    OdgovoriIzbriši