4. 1. 21

Otvoritev leta enaindvajset

... da ne bom čisto zadnja,.. je tukaj otvoritev novega spletnega leta.

Lani sem večkrat pomislila,  da se nam dogajajo stvari po vzoru  NNNP. V takem in drugačnem pomenu besede.  

Nič nas ne sme presenetiti je bila vsedržavna akcija, na kateri je jugoslovanska oblast ljudi pripravljala na najhujše: kako ravnati v primeru naravnih nesreč, vojn, jedrskih, bioloških in kemičnih napadov. c/p iz spleta - tukaj -NNNP.  

Spomin se, da smo imeli simulacijo potresa in enkrat letalskega napada. Epidemije seveda takrat ni bilo zraven, kje pa. Je pa res, da se starša še dobro spominjata cepljenja proti črnim kozam leta 1972. Ni bilo trte mrte. Nobenih antivaxerjev. Brez taktičnih vaj.

NNNP v drugem pomenu besede zajema še vse ostalo bolj ali manj absurdnega v boju proti virusu. Politika iz bobna vsak teden žreba srečne dobitnike. Od frizerjev, trgovin z oblačili in obutvijo, smučišč.... danes celo fitnesov, o odprtju šol še nekaj časa ne bo ne duha ne sluha. Še več bobnov je - tudi za kazni in krivce.

V krajevni trgovini so mi šiviljske pripomočke ponovno odeli v vrtno kopreno. Ta bela koprene odeta čez spodnje perilo, najlonke, pižame elastike in cvirne,  bi bila za poslikat za v zgodovinske knjige. 

Naj novo leto prinese najbolj iskrenih presenečenj, nič absurdnih in nič takih za NNNP. Pustimo se presenetiti. Brez velikih pričakovanj. Takrat bomo veseli, tudi srečni, lahko se bomo celo objeli in si segli v roko.

Novo leto je neznanec.

Prav lepo ga bo spoznati,

mu zaupati, pa vendar

ne preveč pričakovati.

Staro leto je minilo,

ne oziraj se nazaj,

novega pa ne priganjaj –

presenetiti se daj.

(Svetlana Makarovič)

2 komentarja:

  1. A res, zakaj pa šiviljske pripomočke? Moram preverit pri nas. Do sedaj ta polica še ni bila pokrita.

    Vse dobro, Anja

    OdgovoriIzbriši