18. 1. 21

Kovaška sreča

Januarski čas nenavadno hitro mineva. Prekoračili smo statistično najbolj depresivne koledarske dneve in drvimo proti svečnici. Tam okrog kulturnega dneva ali pa vsaj tja do pusta bodo mogoče otroci naše regije le šli kaj v šolo. Komaj čakajo, tudi naš fant.

Naš fant se je navdušil nad kovanjem že lansko spomlad. Najprej je bil to skavtski izziv, ki si ga je izbral, ker je to res nekaj fantovskega.  Že pred tem je rad gledal tekmovanja v kovanju v ameriških šovih in na youtubu je našel kar nekaj kovaških influencerjev. 

O tem kako deluje njegova peč z mojim sušilcem za lase kdaj drugič, morda tudi o tem, kako mu nono pripravlja oglje in kako je dobil nov čok na katerega sta s tatom nasadila nakovalo.

Kovina je večni pojem trdnosti, vrednosti, obrambe in zanesljivosti. Zato človek od davnih dob kovino kuje in kali, a kovina kuje njegovo srečo in kali njegov značaj. Kar je trdno, mora biti skovano – celo volja in sreča. Z železno voljo lahko človek marsikaj doseže, tudi srečo – vsak je svoje sreče kovač.

vir: Kovač mora znati skovati, okovati, prikovati, podkovati


 

2 komentarja:

  1. OOO to pa ni kar tako... Tvoj mali si je izbral čudovit ampak težak hobby :).

    OdgovoriIzbriši
  2. Res pohvalno, da mu je kovanje v veselje. Naj le traja.

    OdgovoriIzbriši