12. 8. 20

Avgustovski opravki in poseben obisk

V teh dneh hodiva s sinom na mamin vrt pobirat jagode in maline. Mama in oče sta na morju. Fant zalije sadike radiča s tremi kanglami vode, jaz zalivam balkonske rože. Vedno se morava pošpricat proti komarjem, ker jih je na vrtu in v malinovju ogromno. Včeraj zvečer je padal dež, tako sva opravilo izpustila, zato pa sva danes pobrala dvojno mera rdečih sadežev. Pojemo jih v jogurtih ali v poletnih tortah. 

Čisto druga zgodba je z našimi hruškami. To so eko hruške in zato precej črvive. Malo jih stalam naokrog, pretežni del pa romajo v marmelade in hruškov sok. Včeraj zvečer smo imeli family quality time, je rekla naša najstarejša,... in smo pripravili celo goro hrušk. Eni so lupili, drugi smo trebili in sekljali. Danes  sem dodala nekaj sladkorja in citronske kisline, ter nekaj želir sladkorja za marmelado. Ugotavljam, da mi palični mešalnik ne dela več uredu, obratuje samo v eni nizki brzini in tako sem se pri gostem soku zelo matrala in na koncu še vedno pobirala ven večje koščke.

Včeraj sva se v živo spoznali. Kako sem vesela, da sva se končno srečali. Sonja iz Ljutomera, mnogim zelo poznana @oldpunca  je bila na čisto pravem  Obisku pri meni! Naj prišepnem, da prvi del dopusta preživlja v naših krajih, sicer pa nam o tem zagotovo še kaj poroča. Njena sivka iz zemlje nekdanjega panonskega morja tako diši, spletena butarica pa je itak tako natančno in lepo narejena, da jo je škoda preveč tikat. Čisto nežno sem jo položila v omaro na kup jesenskih puloverjev. Na koncu še o siru, ki mi ga je prinesla gostja. Ta ima velike luknje in je rezan iz velikih koles, dober je. Vedno sem mislila, da imamo sire samo gorsko hribovske dežele naše dežele. Motim se in nimam pojma. Deželo na nekdanjem Panonskem morju moram enkrat obiskati. Da v živo vidim,  kje točno teče reka Mura in kako prav ona ločuje Prekmurje in Prlekijo. Ker to res ne smem več mešat.


2 komentarja:

  1. Tudi jaz sem vesela, da nama je končno uspelo spoznati se v živo. :-) Lepo je pri vas. Hvala za gostoljubnost. Upam, da se kmalu vidimo v Prlekiji. :-)

    OdgovoriIzbriši
  2. Pridno si porepavlajal ozimnico in ja, tale sivka je zadišala do mene :). super obisk si imela!

    OdgovoriIzbriši