19. 8. 20

Oj morje adriansko

Poletje se je konec julija postavilo na svoje mesto in zelo sem pričela pogrešati morje. Čisto na hitro sva se tako za podaljšan vikend odpravila na nam tako ljubi Cres. Zadetek v polno! Vreme je bilo lepo, morje mirno in toplo, gužve ni bilo ne za dol ne gor. Takrat sem tudi pravilno napovedala, da bo karantena padla šele po 2o, saj je na Hrvaškem enostavno preveč Slovencev, da bi država vse karantene financirala.

Dva poletna dneva sva tako preživela cel dan na plaži - od zgodnjega dopoldneva do poznega večera. Prebrala sem dve knjigi in seštrikala 3 pare baby copatkov, ki jih moram še dokončati in sešiti. 

Vonj morja, veter v laseh, lesket valov na vodi, galeb, ki je italijanoma ukradel cel paket italijanskih piškotov, ki so se mu potem nesrečno potopili na dno morja,... lepi morski spomini iz nekaj par morskih fotografij. Pod vodo so plavale cele jate  ploščatih rib z velikim očmi, tja pa sem naletim še na čisto majhne ribice, ki letijo in skačejo  tik nad vodo.  

Lep praznični avgustovski vikend sva zaključila ob poznem morskem kosilu v restavraciji čisto ob plaži, s pogledom na laguno Slatina.  Ribe so res najboljše na morju. In baklava je  najboljša na plaži :), tik pred sončnim zahodom, ko sva zaključila zadnji poletni morski dan.






 

1 komentar: