24. 11. 19

Vikend odklop v Međimurju

Novembrski čas je deževen že od vsega začetka. V naši Dolini rado dežuje v močnih nalivih in velikih količinah dežja. Ta vikend je bil vremensko enak prejšnemu, le da sva prejšnega preživela stran od doma. Rutino časa novemberskega vikenda sva zamenjala za pobeg na čisto drug konec domovine. Pravzaprav že čez mejo. Podaljšan vikend preživiva na najbolj severni turistični točki Hrvaške. Tako piše! Tam blizu teče Mura in goduje Sv. Martin.
Terme so mi všeč. V takšnem wellness stilu. V krogih energije in v mnogih stebrih elementov,  z vijačnico in srebrno kroglo.  Krog z letalci sem po treh dneh naštudirala. V smeri urinega kazalca gre tako: od misli do intiucije, v občutek in nazaj v senzacijo. Ne bom raziskovala naprej za kaj gre. Tudi velike slike z breskvijo v cvetu samo občudujem in zraven študiram, razmišljam. Ne pridem do konca. Nič zato.
Terme, nekdaj - Vučkovec, so nastale na mestu, kjer so že mnogo časa nazaj hoteli iz ostalin Panonskega morja načrpati nafto. Naleteli so na zdravilno vodo, ki je sestavljena iz mnogih pomembnih elementov za telo in dušo človeka. Tako gredo:
Največji steber je Natrij - artitis, Fluor-osteoporoza, Stroncij-kostno maso, Jod-ščitnica, Kalij-srce in Litij-antistres. 
Tam so grički, zidance, svetle hoste in vinogradi. Na mnogih drevesih raste bela omela, srebrne bunkice čakajo na pravo slano, snežinke in seveda božični čas.
Prvič sem bila v tem koncu domovine in tam čez. Drugačen svet, kjer sonce bolj naravnost sije, se ne skriva za hribe in kjer dež ne lije tako kot pri nas.


2 komentarja:

  1. Lepo, da ti je všeč v naših krajih. :-) Naslednjič pa se oglasi na kavo.

    OdgovoriIzbriši
  2. Lepo je tam okoli in mislila sem nate. Pridem še kdaj in pridem na kavo, če se tudi ti oglasiš, ko se boš potepala po Soški.

    OdgovoriIzbriši