16. 7. 17

morje 2017

To bo spomin na dopust, ki sem ga polovico preživela z možem in sinom, polovico pa skupaj z mamo. Tatko je fanta odpeljal predčasno domov, saj letos pa res ni smel zamuditi in odložiti svojega letnega skavtskega tabor.
Spet smo bili na Cresu, kot že mnogokrat doslej. Mnogi se nam čudijo, kako lahko hodimo na dopust vedno na isti punkt, vendar je res zanimivo in prav nič nenavadno, ko vsako leto, (ko gremo navadno na dopust v prvem tednu julija) na svojem odmaknjenem delu plaže srečamo vedno iste ljudi, pare, družine, s katerimi se vsakič z nasmehom pozdravimo. Zakaj bi hodili drugam, ko je pa tu tako lepo, pravijo. Mirno, čarobno, tiho, lepo. Še kako se strinjam s turističnim sloganom - "No stress on Cres".
To je bil dopust, ki se ga bom zapomnila po svoji zavezi, da bom v 11 dneh, desetkrat osvojila Babino. To je hrib, od koder seže razgled na obe strani otoka. Do vrha piramidnega kupa vodi lušna stezica in poti je za dobre pol urce. Babino sem osvojila 6krat in pol... no, mogoče je pa ta zgodba vredna prav posebne objave in zraven lahko dodam še par besed o eni drugi...
To je bilo poletje na morju, čas letošnjega drugega vročinskega vala, ko je bilo morje noro toplo, mirno in bistro, nebo pa mnogo dni zapored brez enega oblačka.
To je bil dopust, ko smo končno šli z barčico na plažo pod Lubenicami in zaplavali v Modro špiljo.
To je bil lep in miren dopust na morju, na robu plaže v Slatini, kjer sem seštrikala dvoje rokavic brez prstov za punci in dve kuhinjski prijemalki, prebrala dve bukvi iz cikla Primorci beremo in se ubijala z kilerskimi sudokuji.
Lep dopust, v kratkih zgodbah tudi v nadaljevanju.



3 komentarji:

  1. Ooo ste se kopali v zalivu pod Lubenicami? Jaz sem ga obcudovala iz vasi In izgleda cudovit😀 Barka turiste vozi na kopanje ali ste sli v lastni reziji?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ja, v tistem zalivu :) in plavali še okrog zaliva do mnogih še bolj lepih separejev malih peščenih skritih kotičkov tam okrog. Barka je turistična ekskurzija iz Martinščice.

      Izbriši
  2. Poznam cel kup ljudi, ki hodijo na dopust isti termin v isti apartma na isto plazo. Zakaj pa ne, ce jim to pomeni DOPUST. Smo si pac razlicni. Eni knjige beremo v miru doma, drugi gredo na miren dopust, da lahko tam berejo.
    ps: slikce so res lustkane, pravi spomin na lepe mirne dopustniske dni.

    OdgovoriIzbriši