27. 5. 16

majsko cvetje

Majske kraljice so zagotovo vrtnice, ki so v tem času še vse zdrave in najbolj cvetoče. Opazujem jih vsepovsod in iščem najlepše. Avgusta bom prosila za rez ali dva in jih potaknila. Dostikrat mi uspe.

Takrat bom redčila tudi temno modre mega velike, čudovite močno temno modre bradate perunike, hudo dišeče nageljčke, ki običajno rastejo na skalnjaku, temno in svetle rozaste potonike, ki bodo pravkar zacvetele, rumene -  hudo dišeče iriske, ki jim ne vem točnega imena in če hočete tudi gozdne jagode :) . Te so se razrasle po vseh kotičkih vrta in večkrat napodim otroke iz soseščine na naš vrt, da jih popasejo.

Če bi želel kdo majsko cvetje naj me pocuka avgusta, za vsak slučaj pa se lahko tudi vpiše  spodaj v komentar. Menjam za cvetje ali kaj drugega - takrat, v avgustu, v jeseni. In to je šele 1. taka swaparska objava. Sledijo še druge - sproti.

S cvetočo objavo se pridružijem Zgodbam z vrta, ki združuje vse ljubiteljice in nekatere mnogo bolj pridne vrtne nadebudneže kot sem sama. Gotovo se bomo našle tudi v swapih rastlin, semen, morda pridelkov, kdo ve.












4 komentarji:

  1. Kraljica rož - vrtnica. :-) Takšna, kot je na tvoji prvi fotografiji, cveti tudi pri nas. Lepo je na vašem vrtu. :-)

    OdgovoriIzbriši
  2. Uau, krasno cveti pri vas.
    Letos sem zelo pridna in cvetove vrtnic sproti režem stran,ko se popolnoma odprejo. Nekaj dni jih imam še v vaz in uživam ob pogledu nanje tudi v delovnem kotičku.
    Swap rož... super ideja. Mene kar štej zraven:o)

    OdgovoriIzbriši
  3. Mega so tele vrtnice, sploh rdeče.

    OdgovoriIzbriši
  4. Oppa, tole pa so lepotičke :). Zanimiva ideja s SWAP-om rožic. Jaz sem žal bolj bosa pri tem "plevelu" :p

    OdgovoriIzbriši