2. 5. 16

drugega še prosto

Danes sem po radiu kar nekajkrat slišala, da imamo edini v Evropi dela prosto tudi dan po prazniku dela, drugega maja. Seveda so zraven dadali še računico, koliko bi država dobila, če bi praznika ne bilo,... Eh, pa kaj je to kaj takega če imamo praznik en dan več kot drugi? Kar poglejte na kakšen tuj koledar, koliko praznikov imajo v maju! V Bosni imajo dela prosto tudi jutri, ker se tako kot v starih jugo časih nedeljski praznik prvega maja še vedno prenaša  :) Evropa bi se seveda prijela za glavo,...

Današnji dela prost dan je kot dobra čokoladna tortica na koncu slavnostnega dogodka. Tole na fotografiji je naredila gimnazijka, cimra naše gimnazijke za eno drugo cimro, ki smo ji skupaj zapeli prav pri nas doma. Potem je vsa mladina šla na prvomajski žur. Dobra, zanimiva čokoladna torta, z nadevi iz raznih oreškov in karamelo, ki je srečno prispela v potovalki in z vlakom.

Tavelika punca je za slavljenko naredila zanimivo in lušno čestitko. Male velike stvari dijaške klape, ki bodo seveda v maju še kako v cvetju (in velikem učenju ob najbolj sončnih dneh,..).
Če bi vprašali našo Tamalo kaj so njene male velike stvari, bi zagotovo prisegla na spanje, brezdelje v deževnih dneh in zraven dodala še svoj živalski nabor. Prvomajske praznike je prebila ob reševanju starih NPZjev in novih epizodah Supernatural.
Moje male velike stvari prvomajskih praznikov so bili tudi bilo šivalni podvigi.  Pravi challenger! Vreme je bilo vse sorte in nobene slabe vesti nisem imela, da tega ne bi počela. Pokažem kmalu, saj veste, da sem v maju vsak dan tukaj.

3 komentarji:

  1. Uf, sem zamudila kar nekaj tvojih objav. Se že veselim majskih. :-))

    OdgovoriIzbriši
  2. Vsec so mi male velike stvari tvoje tavelike. In tudi praznik na drugega maja mi je zelo vsec. Vse lepo. 😊

    OdgovoriIzbriši
  3. Joj...kako vabi tale sladka čokoladna razvada. Darilce pa je nadvse domiselno :)

    OdgovoriIzbriši