28. 03. 16

Pomladna razstava izdelkov ročnih del

Za zaključek naših srečanj ljubiteljic ročnih del, sem mojim kolegicam dala novo nalogo - pomladanski izziv. Do prvega pomladnega dne smo si morale - vsaka sama sebi izdelati darilo iz cikla ročnih del. Čas smo imele od konca januarja, ko sem oklicala izziv,  do 21. marca, ko smo zaključile sezono. Tudi sama sem hitela - v zadnjem možnem vikendu... moj izdelek pa vam pokažem v naslednji objavi. Tokrat gostim samo moje prijateljice, katerim sem motivatorka in tovaršica, kot pravijo. 

Moji mami sem namignila (ker je bila tudi ona v stiski s časom), da namesto piščancev, ki sem jih sama delala lansko leto, raje splete pirhe. Prav luškani so in zanimivi, mehki in se tudi gugajo. Zraven je spletla še malo gnezdece, ki zgleda zelo podobno pravemu ptičjemu gnezdecu.
 Med nami je nova kolegica, ki je velika ljubiteljica vezenja. Gotovo bo ona tista, ki bo za vezenje navdušila še katero drugo. Obožuje slovenske nageljne in v vezenju absolutno ni začetnica.
 To je vezenina druge kolegice, ki je sliko upodobila na svoji prvi torbi, ki jo je tudi sama sešila. Bila je zadovoljna, ker ji je uspelo. Njena vezenina je meni osebno zelo všeč in morda sem prav zato naredila takšno fotografijo. Torba je izdelana na grobem, težkem platnu in vezenina v zemeljskih barvah ji daje prav poseben čar. 
 Gospa, ki obožuje pletenja in je med nami največja mojstrica v pletenju nogavic in vseh ostalih pletenih izdelkov. Ker smo že pozimi zakorakali v pomladne okoliščine in je časa za ročna dela premalo, si je hitro spletla manjši šal,  bufi, ki ji bo prišel prav v muhastem vremenu in hladnješem vetru.
 Žal mi je, da sem imela s seboj napačen objektiv na fotografskem aparatu in so fotografije malo šlampaste. To sta inserta iz torb, ki jih je sešila začetnica v šivanju in v izdelavi torb. Ona je namreč tista, ki med nami edina obvlada kvačkane kaktuse.  Jaz in moje pomočnice smo jo naučile šivati torbe, ona pa drugič nas nauči njeno vrlino.

Tale fotografija je od kolegice prišla po MMSju, saj se zadnjega srečanja ni mogla udeležiti. Gospa obožuje patchwork, heksagone in si postavi velike cilje, ki pa jih vedno uspešno uresniči. Moja mama jo od nekdaj pozna in pravi, da se ni nikoli kaj prida ukvarjala z ročnimi deli. Občudujemo jo, kako napreduje in je v svoji ustvarjalnosti zelo zagnana. Bravo!


 Gospa, ki svoje izdelke vedno lepo izdela, jih barvno uskladi in je pri svojem delu zelo natančna. Vrečka za kruh in tri prijemalke. Lepo, lično, všečno.
 Baretka, ki jo je izdelala navdušena kvačkarca, ki obvlada t.i. reliefno kvačkanje, ki je vedno bolj popularno, izdelki v tej tehniki pa so prav nekaj posebnega.

Torbica moje kolegice, šivilje, ki nas poučuje šiviljske trike in rešuje mašinske zagate. Tudi ona obožuje torbice, naučila pa sem jo kar nekaj patchwork trikov.
 Blazina v enostavnem, vedno lepem patchwork bloku v devetih kvadratih.  Gospa je zraven sešila še svojo prvo torbico za špežo, ki je ni na fotografiji. Tudi ona je zadovoljna, da ji je izziv uspel in se je ob tem tudi mnogo naučila. Torbe bo sedaj šivala za vso žlahto, pravi.

Torbica in toaletka. Komplet v lepih rjavih tonih, z zanimivo poslikanimi rožami. Torbica je znotraj podložena, lušna, praktična. Toaletka na zadrgo, s podlogo in volumnom pa sploh ni mačji kašelj.
 Vrečka in košarica za kruh,  zraven še predpasnik in prijemalki v zelenem. Gospa, ki ima značilen poseben slog ustvarjanja, ki je vedno skladno dodelan. Všeč mi je, da ima vsaka ustvarjalka svoj poseben slog ustvarjanja, ki ni kopiran, preslikan, ukraden.

 Ob tem prtičku smo vse obstale odprtih ust. Čudovito! Deluje moderno in je res prelep. Velik za eno šolsko mizo. Gospe, ki nima ne računalnika, ne elektronske pošte in jo moram vedno posebej obveščati glede naših srečanj, všečkam, lajkam še tukaj  :)
 Velika rumena torba za na plažo. Naša nova članica v tej sezoni se je na novo naučila aplikacij, ki jih je ročno prišila. Torba je znotraj podožena in ima sešito tudi skrito zadrgo, kar so mnoge osvojile v kratkem tečaju letošnjega leta. Upam, da ji bo prav prišla in da nam v jeseni sporoči, če gresta notri dve brisači, knjiga in pijača.
Nadprt - tekač v enostavnih patchwork kvadratih. Lušakno, zanimivo, pomladno lepo!

4 komentarji:

 1. Cudoviti in zelo raznovrstni izdelki:) Super ste:)

  OdgovoriIzbriši
 2. Vsi izdelki so čudoviti. Pridne ste sto na uro!

  OdgovoriIzbriši
 3. Vsi izdelki so čudoviti. Ve pa ful pridne!

  OdgovoriIzbriši
 4. vse mi je super:)) ampak beli prticek je pa carski:))) in poznam vzocek ker sem ga tudi jaz kvackala nedolgo nazaj v modri barvi kot brezrokavnik:))) carski

  OdgovoriIzbriši