7. 6. 15

Teden vročinskega vala







Vročinski val še vedno traja. Uf. 
Moje poletne cunje na kupu čakajo menjavo.
Zaenkrat vlečem kar iz kupa.

Kopali smo se v Nadiži in v jezeru v Avstriji. Temperatura obeh je bila okrog 21 stopinj celzija. Prijetno osvežujoče. Prija. 

Opeklo nas je sonce in Taveliko smo včeraj zvečer z jogurtom namazali po hrbtu. Pravi, da pomaga, čeprav se je na začetku zgražala, kaj si izmišljujemo.

Že od sredine maja tedni minevajo praznično. Vsak teden rojstni dan.  Nečak, hčerka, polnoletni nečak, mali nečak, pa sestra še pride na vrsto in isti dan še sestrična, mož, svakinja,.. in bo konec šole in vse bo super. Še sedem dni do konference, pravi Tamala!

Ta teden sem se v gozdu najedla gozdnih jagod in danes smo nabrali 10 kil jagod na jagodnih poljih v Avstriji. Za zimsko jagodno torto s smetano in male kozarčke marmelade. 

Spili smo že drugo flašo bezgovca in danes preizkusili še melisov sirup. V naših kozarcih so plavale male ledene ribice z listki melise. Simpatično. 

Teden, ko ne moremo zvečer zaspati, ker je toplo in Tamala pravi, da se je pozanimala tudi  pri drugih: - "Nobeden ne spi, veš" :o

V tem tednu smo obiskali naše mačke. Eden bo naš. Tudi on čaka konec šole. Jaz sem mu že podelila ime.

Jutri ima Tamala god. Pravi, da ji moram kupiti kinderjajček. Ker ko je bila majhna je vedno dobila  kinderjajček. Njen godovni zavetnik je tisti, za katerega velja še posebni vremenski rek: "Kakor na Medarda kane, tako štirideset dni ostane".
 
Pa da vidimo. 

2 komentarja:

  1. O, vi pa znate uživati! :-) Naj traja ta vročina. Kar se mene tiče, lahko kar do konca oktobra. :-))

    OdgovoriIzbriši
  2. Ma kaj je to lepo, da je cela žlahta tako pogosto na kupu iz lepih razlogov :). Vidim, da ste uživali na polno!

    OdgovoriIzbriši