5. 6. 15

Melisin sirup - daljši in krajši

Update k prejšni objavi.

Melisin sirup - (daljši)

  • 3 l vode
  • 2 kg sladkorja
  • 50 g citronske kisilne
  • 4 limoni 
  • 1 šop melise

Prevrejemo vodo s sladkorjem, dodamo citronsko kislino in kuhamo še cca 15 minut. Občasno pomešamo.
Meliso operemo in zrežemo (ne sekljamo) in dodamo blago ohlajeni vodi. Dodamo še sok limon. Pokrijemo in pustimo stati 5 dni. 
Precedimo in natočimo v steklenice.


Melisin sirup - ali ledeni čaj (hitri)
  • 2 l vode
  • 2 kg sladkorja
  • 40 g citronske
  • Melisini listi - velik šop (po želji)

Zavrejemo vodo in dodamo meliso, vrejemo cca 1 minuto.
Odcedimo.
Dodamo sladkor, citronsko kislino in še enkrat prevrejemo. 
Ohladimo in natočimo v steklenice.

2 komentarja: