Melisin sirup - (daljši)
- 3 l vode
- 2 kg sladkorja
- 50 g citronske kisilne
- 4 limoni
- 1 šop melise
Prevrejemo vodo s sladkorjem, dodamo citronsko kislino in kuhamo še cca 15 minut. Občasno pomešamo.
Meliso operemo in zrežemo (ne sekljamo) in dodamo blago ohlajeni vodi. Dodamo še sok limon. Pokrijemo in pustimo stati 5 dni.
Precedimo in natočimo v steklenice.
Melisin sirup - ali ledeni čaj (hitri)
- 2 l vode
- 2 kg sladkorja
- 40 g citronske
- Melisini listi - velik šop (po želji)
Zavrejemo vodo in dodamo meliso, vrejemo cca 1 minuto.
Odcedimo.
Dodamo sladkor, citronsko kislino in še enkrat prevrejemo.
Ohladimo in natočimo v steklenice.
super recept, bomo poizkusili,lp
OdgovoriIzbrišiOooo, hvalaaaaaaa! :)
OdgovoriIzbriši