5. 1. 14

Pletenje rokavic v krogu, z dvema pletilkama

Vedno sem rokavice, nogavice, gamaše, kape in podobna pletenja v krogu,  pletla s petimi pletilkami. Spraševala sem se, le zakaj lahko tako malo reči pletemo z okroglimi pletilkami, saj je dolžina vrvice vedno prevelika.  Prednost okroglih pletilk sem v glavnem videla v tem, da so bolj varne pred izgubo zank in tudi sicer bolj komot.

Nedavno sem ugotovila. Našla. Naletela na "magični obrat". Ali ste že slišali zanj?!.. no mogoče sem pa jaz malo za svetom...
Če ne veste o čem govorim  - si lahko ogledate in naučite magic loop finto, tukaj  in ni se vam treba meniti za to, da štrikajo po "amperiško-angleško". Deluje tudi po "evropsko, kot oni pravijo našemu pletenju.

DSC_7473


4 komentarji:

  1. Meni okrogla pletilka sploh ne sede. Uporabljam jo edino pri pletenju ovratnikov.

    OdgovoriIzbriši
  2. Super zgleda in barva ti je špica:)

    OdgovoriIzbriši
  3. Hvala, da is delila povezavo. na osnovi te in še nekaj drugih sem se zopet naučila nekaj novega. Upam, da boš poročala ali se je ta način obnesel. Lp

    OdgovoriIzbriši
  4. Z mamo sva ugotovile da se način najbolj obnese na "najboljših in najnovejših" okroglih pletilkah. Te so sicer takšne, da jim velikost samih pletilk lahko menjamo in se na njih zanke zlahka in brez problema "pošilja dalje" po pletilki. Poleg tega se ne zvijajo, kot to zelo rade nagajajo starejši modeli. Na teh novih pletilkah na vijolični zajlici je ta sistem pletenja res zelo posrečen in izvedljiv.

    OdgovoriIzbriši