30. 1. 14

"Ime rože blog" - (guglbrskanje 1 od 12)

Kot obljubljenobom izbrala najbolj zanimivo guglbrskanje, ga objavila in tudi izpolnila. 
 Guglbrskanje v tem primeru pomeni iskalni niz preko katerega iskalci naletijo na moj blog. Ni nujno da točno "zadanejo",... so pa blizu. :)...

Najbrž neblogerji ne vedo, da imamo blogerji  možnost "v ozadju" svojega bloga videti veliko takšne in drugačne statistike, t.j. katere njegove objave so najbolj gledane, koliko je dnevnih obiskovalcev, od kod prihajajo, iz katerih blogov in bližnjic. Meni je najbolj zabavna statistika - "iskanje po ključnih besedah". Sama ji rečem guglbrskanje.
Včasih se prav nasmejim po kakšni poti iskalca gugl pripelje do mojega bloga.

Ne vem kaj je iskalec iskal pod naslovljeno omenjeno ključno besedo. Če sumim, da je iskal bodisi moj blog ali pa zelo znano knjigo bom ob tej priliki povedala, kako in zakaj sem si dala @ime.

Že res, da je moje ime tudi rožasto. Pa vendar nisem nikoli hotela, da me kličajo "tipično rožasto" in to tudi res nisem, niti mi ni bilo nikoli všeč, temveč prej zoprno. 
Ko sem bolj za hec kot zares odprla svoj blog, sem si svoje @ime določila bolj ali manj naključno, brez velikega razmišljanja. Malo je bila to asociacija na moje ime, še bolj pa je na to vplivala meni zelo draga in "top 10 knjiga"   - Ime rože, Umberto Eco. Spomnim se, da je bila ena od variant mojega blogerskega imena tudi Umbertina :), pa sem se še v istem trenutku premislila. Marsikdo bi namreč takoj pomislil na kakšno veliko fenico vsega italijanskega... nak, ... daleč od tega...

Knjigo "Ime rože" sem se najbolj zapomnila po napeti zgodbi, 
po prvih sto straneh,.. ki težijo in so ufa.... prebiti se je treba skozi,.. 
..najbolj sem se jo zapomnila po opisu ljubljenja meniha z deklico 
in mnogih razmišljanih o ljubezni. 
Fantastična knjiga, vrhunska, vredna branja.
 
»Ljubezen je nenehna misel melanholične narave, ki izbruhne zaradi premišljevanja in ponovnega premišljevanja o potezah, gibih ali navadah nasprotnega spola; ta misel sicer na začetku ni bolezen, a se spremeni v bolezen, ko zaradi nezadoščenosti postane obsesivna misel in posledica je, da bolniku nenehno trzajo trepalnice, dihanje postane nepravilno, zdaj je vesel, zdaj joka.« 


7 komentarjev:

  1. Zanimiva objava, že pričakujem nadaljevanje vseh iskanj ..do 12 :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Zanimiva ideja s temle guglanjem. Tudi jaz komaj čakam št. 2 in tja do 12.

    papa

    OdgovoriIzbriši
  3. Super si se tole spomnila :-) Knjigo sem prebrala in spada med tiste iz moje top liste. Všeč mi je pa bil tudi film. Verjetno zato, ker v njem igra Sean Connery, eden največjih šarmerjev vseh časov :-)

    OdgovoriIzbriši
  4. Ja dobr se je izšlo...tale tvoja ideja.....se mi dopade...žal je nisem prebrala jo bom dala na čakalno listo:)....preveč kvačkam pol ni cajta za še kej....

    OdgovoriIzbriši
  5. Avtor je odstranil ta komentar.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Je zanimivo tole guglbrskanje, aneda. Mi je kar malo žal, da si nisem tudi sama pisala sproti kakšnih zanimivih in duhovitih varinat. Sem se nasmejala tvojima dvema brskanjema.

      Izbriši
    2. @umiriti srce, ne vem, kaj se je zgodilo, da se je komentar izbrisal,... spet bi rada imela zabeležena tvoja dva guglbrska, spomnim se ju, da sta bila res dobra.

      Izbriši