26. 11. 13

Fantovska torbica za glasbeno šoo

Za fanta v vrtcu je bila že pred leti sešita tale torbica za knjižnico,  ki mu je prvotno služila tudi za glasbeno šolo.  Ko se je odpravljal v glasbeno šolo se je navadno vedno hitel preobleči v svojo priljubljeno rdečo "majico z bobni", ki jo ima še iz časa vrtca...(lahko ugibate, kateri inštrument bo igral ko bo velik :o). Večkrat sem mu rekla, da je majčka premajhna, da ima rokave že skoraj na tri četrt, po vrhu pa je še potrgana po njihovih robovih.
Priljubljeno majčko mi je bilo res škoda zavreči, podariti potrgane reči pa tudi ne gre oz. bi jih morala zakrpati. Več časa je majčka visela v moji šivalnici in čakala na popravilo. Prvotno sem ji nameravala podaljšati rokave s patentnim dodatkom... Premislila sem si in fantu predlagala, da rdečo majčko reciklirava v torbico, ki jo bo imel samo za Glasbeno šolo. Takoj je bil za to, saj torbica z vrtičkarskim kopačem res ne sodi več prvošolcu, kaj šele v glasbeno šolo...
Nastala je torbica, s katero je bilo kar nekaj dela, saj je bilo potrebno lepo ujeti vzorec, ki se je pri rokavih seveda zožil. Zato sem del slike našila na drugo stran torbice, pred tem pa elastičen material majčke ojačala s tanjšo medvlogo. Lahko jo nosi na kratko kot mahedračko, na dolgo pa jo lahko podaljša in jo nosi po kurirčkovo. Vesel je bil, ko je videl, da je notranjost torbe vsa v notah in skoraj zaploskal, ko je preveril, da so v njej tudi žepi, za mobitel,.. ki ga bo enkrat dobil... in za drobiž... (beri za kakav na avtomatu Glasbene šole :)

DSC_6701

DSC_6635


DSC_6702

DSC_6706

Ker je glasbeno obarvan tudi izziv v Craftalnici, izdelek sešit  "po glasbenih notah" prijavljam v sodelovanje.


8 komentarjev:

  1. Opa! Zelo domiselna reciklaža in čudovita torbica :-) Pri nas so bobni trenutno fraj, saj ima njihov lastnik drugo delo. Lahko pošlješ malega k nam na trening :-) Jaz namreč že močno pogrešam razbijanje.

    OdgovoriIzbriši
  2. Čudovita je.
    Hvala, ker sodeluješ na 95. izzivu CRAFT-alnice. Lp

    OdgovoriIzbriši
  3. Huda torba za hudga glasbenika:)naj živi muzika:)

    OdgovoriIzbriši
  4. Uau, izpadla je super! Pri nas imamo tudi probleme s premajhnimi majčkami, ki jih ne smem vzeti iz obtoka :))
    Če ni skrivnost, kje pa te pasove za torbice kupiš?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Na rdeči pas sem slučajno naletela v čisto navadni železnini. Je pa poliestrski. Bolj prijetni so bombažni, ki ne drsijo tako zelo iz ramena, je pa res, da se jih lažje vrti skozi zanke za podaljševanje. Bombažne se težko najde in še dražji so. Rada bi našla veliko takih barvnih trakov?!,...če kdo najde ali ve pa naj pove... :)

      Izbriši
  5. Vau, kako super torba in zelo lepo blago si izbrala! Lepo je narejena :-))
    Hvala ti, ker se igraš z nami v CRAFT-alnici :-)) Srečno!

    OdgovoriIzbriši
  6. Krasna torbica in res super, da si tako priljubljeni majčki podaljšala rok trajanja.
    Pozdravček Lili

    OdgovoriIzbriši
  7. Super si izdelala torbico.Vse mi je zelo všeč.Čestitke za prejeto darilce v Craftalnici.

    lp Urška

    OdgovoriIzbriši