22. 9. 13

RADI IMAMO KOŠARKO

 Štirinajst dni navijanja, stiskanja pesti, kupovanja vstopnic,... vse v duhu košarke in košarkarskega rocka:  Kaj nam danes polni žile, kaj nam danes stiska pest....

Fant iz sosednjega bloka, iz četrtega razreda, danes, na dan finala EP v košarki praznuje rojstni dan. Iz njegovega balkona že 14 dni visi slovenska zastava.  Na vabilu za rojstni dan, je bila zapisana navijaška himna in narisan Lipko.  Zato je moralo biti darilce košarkarko obarvano. Sešila sem takole kravato, ki jo bo fant lahko nosil tudi čez eno leto, ko bomo v zelenem igrali in navijali tudi na svetovnem prvenstvu. (drugi del darila vam pokažem v naslednji objavi,.. danes samo košarkarske reči!)
DSC_5271
V navalu navdušenja spremljanja Eurobasketa so tudi v Craftalnici, zato naj bo tale otroška kravata, (ki sem jo naredila po navodilih od tule,) moj prispevek navdušenja iz pravkar minulih košarkarskih tednov.

Tamali hčeri sem že veliko časa nazaj obljubila, da jo bom peljala na košarko. Ker je Tavelika punca dobila svoj One direction koncert, sem imela kar malo slabo vest, ker sem z nakupom vstopnic tako bluzila.... in do konca zabluzila. S šolo so v okviru izbirnega predmeta "šport za zdravje" šli gledat eno od tekem na Jesenice, vendar "to ni to",... "jaz hočem videt naše carje"... itak ;)
Za četrtfinalno tekmo smo z nakupom kart, (skupaj z vso mlajšo žlahto) izviseli... Vmes se mi je hipoma celo porodila ideja, da na dan srede utečem prej iz službe in gremo gledat tolažilno tekmo...
na kateri so JUHUHU, naši CARJI zmagali in sem zato rekla, da si moramo ogledati sobotno poslovilno tekmo, ki bo slavila uvrstitev na tekmo svetovnega prvenstva. "Ni hudič, da ne bi dobimo kart..." Japajade.... Čez noč so pošle, potem ko sem na četrtkov večer s plačilom bluzila na celi črti,... naslednji dan je moja rezervacija šla v marolo in kart ni bilo več. Izvisela. Imela sem hudo slabo vest, jezna sama nase in razočarana.
Potem sem naletela na novico, da bodo v soboto v Stoženski dvorani igrali najboljši evropski mladi igralci do 18 let in da si bodo zaključek tekme ogledali tudi vsi naši CARJI (tako jih kličeta obe punci)  in bodo tudi delili podpise.
In smo peljali Tamalega in Tamalo v Stožice. Tavelika ni mogla z nami, ker je bila že dogovorjena, da se s prijatelji sreča v Stični. Po sms-jih je "jokala", da naj ji zrihtamo podpise in majčko in...
Tamala je bila nasmejana do ušes. Dobila je podpise, skupaj z bratcem sta se slikala z Lipkotom in to je bilo skoraj bolje, kot da bi šla na tekmo, saj se ne bi tako od blizu srečala z vsemi CARJI. Tamali je sicer cvilil, ker je dobil samo en podpis, sestra pa enih pet... Potolažili smo ga, da je dobil taglavni podpis,... od taglavnega, od Gorana Dragića. (prav to,  pol preveliko majico mu je doma takoj izmaknila Tavelika :)
Bil je navdušen, ker je prvič videl pravo košarkarsko tekmo v živo. Sedaj mu je popolnoma jasno kaj so to prosti meti, kdaj se rezultat šteje eno, dve ali tri pike in da glasna sirena zatuli, ko jim zmanjka časa. Meni pa še vedno ni jasno kaj je to "pikenrol". A je to dribling? :o ... Ma, kdo to ve? Moj Dragi misli da ve, ampak če jaz ne razumem njegove razlage potem ne ve...
Kdor mi pove na najbolj razumljiv način dobi mini nagrado sešito v "španskem duhu", za naslednje leto,  ko bomo vsi skupaj navijali za naše v Španiji.  O ja, WE need Spain,... dobili smo jo!
Bravo naši!

 Zoki:  legendarna izjava ko je rekel, da želimo biti peti, ker se biti "peti lepše sliši kot šesti" :)

 Gogi - tudi jaz bom napisala kar po njegovo "Kaj naj rečem?..."

 Ne bom znala napisati po srbsko,  po Božotovo, kar se gotovo bolj dobro in originalno sliši: "Za Boga in narod je treba dati vse od sebe". 

 Podpis od Taglavnega. Številka 11!

Naš najmlajši bi zelo rad videl, da bi naslednje leto igral tudi brat od Lorbka. Potem bo naš Mali gotovo še bolj važen :) 

 Ne bom "general", ampak v četrtfilni tekmi sem tudi sama Jokso res pogrešala..

 Za Vidmarjem so nekateri kričali, naj pokaže novi, stari zob. Še pomnite zmage nad Španci?

Boki, to je tvoja žoga za v Španijo 2014, ane?






10 komentarjev:

  1. Kravata je zakon, naši fantje pa tudi. Drugo leto v Španiji pa gremo na polno. Lepo ustvarjaj še naprej.

    OdgovoriIzbriši
  2. Super kravata, tudi naši fantje so super. Če bojo v Španiji tako zavzeti nas ne rabi nič skrbeti.
    Hvala, da si se nam pridružila z čudovitim izdelkom v Craft-alnici. Lili

    OdgovoriIzbriši
  3. O kolk dobra kravata:)košarka zakon:) Fantom pa kapo dol:)

    OdgovoriIzbriši
  4. Na zastavljeno vprašanje ti ne morem odgovorit, ker nimam prav nič pojma o košarki. Kljub temu sem vesela vsakega uspega, ki ga naši fantje dosežejo.

    OdgovoriIzbriši
  5. Super darilo za navijača! verjamem da mu je bilo darilo super carsko všeč....hja, kaj naj rečem. :-)))))

    Carji so, a ne...tile naši košarkaši.
    Super zgodba o tvojih CARJIH (velikih in malih) in tekmi in podpisih.

    Sama sem od mojga zvedela, da greva na tekmo (sobotna za 5. mesto) ob 18:00 v soboto. Jaz lih v šopingu. Me pokliče in reče, "Pust vse in prid dam. greva na tekmo!" Jaz dobim usta do ušes, pustim voziček v trgovini in šibam domov. Se preoblečem in že šibava v Stožice. Bilo je noro, sploh k so kasneje prišli še v fan cono in smo se skupaj poveselili.

    Pa še carji so, da so si vzel čas za podpise itd. z malimi navijači. Super!

    Lipko je pa itak največja faca! :-)

    OdgovoriIzbriši
  6. Super si razveselila otroke s to tekmo in avtogrami :-) Pridna mama. Kravata je zakon. Pikenrol pa je (tako so meni razložili moji navijači) vrsta napada, ko ima en igralec žogo, drugi pa ga brani pred nasprotnimi igralci, da lahko le-ta neovirano prodre proti košu :-)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala. Sedaj vem.. tudi to, da je to pravilno "pick and roll". Sem si dodatno ogledala celo video na youtubu in sedaj razumem :) Dobiš nagradico v španskih barvah... Se zmenimo, da dobiš kar oboje skupaj z "bombončkom", ki ti še pridpada. Tako boš samo še malo počakala :) Do takrat pa se mi z Marto le javita v moj poštni predal...

      Izbriši
  7. Kolk si pa ti ena dobra mami!!!

    OdgovoriIzbriši
  8. ooo kako lepo!
    Hvala Ti, ker se igraš z nami v CRAFT-alnici :-)) Srečno!

    OdgovoriIzbriši
  9. ha ha ha ... pikenroll :))))) mi smo cel september govorili o pikenrolu, itak pa noben ni imel pojma, kaj to v resnici je, saj tista razlaga na netu bolj malo pomaga ... pač primeš žogo in se zarolaš pod koš :))
    Super ideja s kravato in poklon fantu, ki očitno ve, kaj je pripadnost ♥ ♥ ♥

    OdgovoriIzbriši