19. 09. 13

Rozasivasta v patchwork trikotnikih

Torbica za v glasbeno šolo v rozasto sivi kombinaciji, mehko prešita v vajah QST, ki so precej časa samevali v škatli HDP.  :)
Prevod: QST pomen "Quarter square triangel". To so štirje trikotniki v kvadratu. Navodilo za QST se nahaja v tej bližnjici do QST.
HDP pomeni "half done project" ali na pol narejeno delo, projekt ali pa nekaj kar enkrat narediš, ker to moraš narediti... in potem ne veš kaj bi sploh s tem,... včasih je fino pobrskat po tej škatli.
Te QST sem sekljala in šivala že nekaj časa nazaj,... še preden sem dobila zgoraj omenjeno navodilo, kjer lepo kaže tudi zalikanje v središču kvadrata. Meni so se marsikje pojavile v središču bunke ali kot rečejo Američani "bulk".  Postopek QST zgleda enostaven, čeprav v resnici sploh ni tako zelo enostaven.
Ali še katera šiva QSTje?
DSC_4176
DSC_4174DSC_4175


DSC_4178

8 komentarjev:

 1. lepo si tole "ušpičila":) ratalo ti je:)itak ti vedno:)

  OdgovoriIzbriši
 2. Ne, nič QSTjev iz moje strani. Hexagoni se še vedno nedokončani nahajajo v škatli...

  Lepi roza-sivi vzorec pride...

  OdgovoriIzbriši
 3. Všečkam tako torbo kto barvni izbor! Jaz delam QSTjr drugače - najprej kvadrate zrežem po obeh diagonalah in potem skupaj šivam, sproti razlikam v naspotni smeri in ne nastanejo bulki. No, tako sem delala kako leto nazaj, od takrat pa nič več te tehnike sploh....

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Ja, res je. Če razlikaš se izogneš vsem težavam. Res pa je, da je to včasih (nekaterim ;) preveč zamudno.

   Izbriši
 4. Ne vidim bunk :) Meni se zdi, da je čudovita. Kje najdeš tako lepo blago!

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. eh, so tudi bunke, so... Saj sedaj mi gre že malo bolje; čeprav res ni tako enostavno..Blago je iz ene avstrijske trgovine. Butinette.

   Izbriši
 5. Uživam ob gledanju tvojih izdelkov. Česa tako lepega nisem sposobna narediti niti v sanjah :-(

  OdgovoriIzbriši