8. 8. 13

Dišeče plamenke

Zelo rada imam starinske rože, ki se jim reče plamenke. Običajno so v roza barvi in zelo dišijo,  dolgo cvetijo in se dobro obnesejo tudi v vazi. Ne vem kje sem ukradla plamenke v vijoličasti in beli barvi. Pravzaprav se sedaj spomnim, da sem jih pred leti posadila iz vrečke semen a prišla le do dveh barv.
Vročinski val jim seveda ne paše, pa vendar je to cvetje vročih poletnih dni, ki jim v večerih ali še raje jutrih dobro dene prha vode.
Rada bi imela plamenke še v drugih barvah. In rada moje delim naprej. Če jih kdo ima, želi ali pozna koga, ki ima takšne sorte rož v svojem v vrtu, mi lahko piše v komentar, mail, ali pa me kar pocuka...

In ko takole guglam zame in še za vse vas o teh čudovitih rožicah, si ne morem kaj, da ne bi končala z mislijo pomembnega vrtnarja, ki je bil tudi en tak oboževalec teh trajnic, ko je rekel: "Življenje brez plamenk je napaka."





4 komentarji:

  1. Res so lepe, te tvoje plamenke. Meni pa rože ne uspevajo. Z izjemo sivke in encijana, ki ne rabita nobene posebne nege :-)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Plamenke niso zahtevne rože. So trajnica, ki dobro prezimi in le dež ali res huda vročina jih naredijo nelepe. Najbolj mi je všeč pri njih, ker res tako dišijo.

      Izbriši
  2. A so mogoče čisto malo podobne hortenzijam? Moja babica je imela plamenke (to vem zdaj!) v vrtu, in potem ko sem prišla do svojega vrta, sem posadila hortenzije, predvsem zaradi prijetnih spominov na babičin vrt, ampak niso bile prave.... Hvala ti za to objavo, razveselila sem se jo kot mali otrok! Zdaj vem, da sem kot mala pupa jedla cvetove plamenk...tak sladkast okus so imele..

    OdgovoriIzbriši
  3. Pa res so mali cvetki malo podobni hortenzijam. Tudi te imam na vrtu. In gotovo je oboje imela tudi tvoja babica. In male cvetke lahko tudi jemo, ja..če jih tako zelo obletujejo čebelice in metulji so zagotovo dobrih sokov.

    OdgovoriIzbriši