3. 10. 21

Neskončne plaže pri Benetkah za konec dopusta v septembru (7/7)

Za zaključek septembrskega dopusta se za nekaj dni ustaviva še ob morju pri Benetkah. To ima dvaindvajset stopinj, zrak prijetnih 27.  Pričakava hčerko, ki se je vrnila iz potepanja v Stockholmu. Medtem starejša hčera v enem kosu skupaj z dvema prijateljicama v desetih dnevih obhodi malce skrajšano verzijo Julijanine poti.

Ob morju je bil sledil nekaj dnevni popolni počitek. Do konca sem prebrala svojo drugo knjigo, malo sem štrikala in kvačkala. S kolesi se odpravimo do izliva reke Piave v morje. Ob morju prijetno piha, plaže postajajo vedno bolj prazne, delavci s traktorji vzdolž cele obale pospravljajo dežnike, ležalnike, čistijo pesek. Na drugo stran konca plaž nismo prišli, saj je bilo za to preveč kilometrov, kolesa pa so nam bila oskrbljena bolj za silo. Ne predstavljam si tukaj dopusta ob morju v poletnih mesecih. Lahko bi uporabila besedo brutalno, tako grdo surovo zgleda vse skupaj. Neskončne plaže, povsod sama mivka, dežnik pri dežniku, ležalnik ob ležalniku, ob vrstah množice takšnih in drugačnih hotelov, eni z bazeni, drugi brez, tudi kamp je blizu in prestižne mobilne hiške ograjene z visokimi ogradami.

Izven sezone, v tem poznem septemberskem času je tukaj dovolj prijetno za krajši oddih. Narava, morje  in ljudje se podajamo v drugačen mir, sonce je vedno bolj utrujeno. Zaključujemo dopust, hčera se ob morju pogreje in obseva na soncu, potem ko je občutila pravo severnjaško jesen ob jutranjih nekaj stopinj nad nulo in dnevnih okrog deset. Veliki finale študentskih počitnic je tako pri kraju. Niti niso bile tako slabe, na koncu smo celo potovali v tujini. Vsi tri se zadovoljni vrnemo domov, da se s snidemo s hčero, ki jo še vedno malo bolijo noge od hribov. Sine pravi, da se je imel super, skrbel je za mačke in zaklepal je hišo.  Dva dni, ko ni bilo none,  si je skuhal sam svoje kosilo in baje eksperimentiral s kitajskimi rezanci in neko vzhodnjaško omako.






1 komentar:

  1. Super dopust ste preživeli. S tako lepimi spomini bodo tudi dolgi in temačni jesensko zimski večeri prijetnejši.

    OdgovoriIzbriši