20. 9. 21

Šivanja

Hlače z udobnimi žepi na elastiko so bile moj letošnji šiviljski poletni hit. Uporabila sem rjuhe, bombažne zavese, stare flanelaste kose,  lanene rjuhe. Enim sem dodala tudi velik kargo žep in jih spodaj stisnila z elastiko. Originalni kroj so sicer hlače na sedem osmin.

Poletne torbice v bež barvah so vandrale v vročem poletju. Poskusila sem z novim krojem in modelom torbice, ki je malce manjši in tudi bolj enostaven.

Novo šolsko leto je in fant je potreboval nove pralne maske za v šolo. Sešila sem jih 9 kosov, v črnem, modrem in sivem bombažu. Maskam prišijem elastike, ki jih sicer odstanim zavrženim kirurškim. Ugotovila sem, da je kroj, ki sem ga vzela kot velikost "za šolarja" pred več kot dobrim letom nazaj premajhen. Maske zanj sem morala ustrezno povečati v odraslo velikost. Fant je ja že devetak, drugi največji v razredu samo zato, ker je prvi največji izven vseh normativov štirinajstletnikov.





 

2 komentarja:

  1. Z veseljem sem občasno švrknila na tale blog. Z razlogom:
    1. v veselje mi je drdrati šivalni stroj "z rezultati se sicer ne morem javno ponašati" in
    2. ker je moja Ela vske toliko prinesla kak kos "Mi je dala Tinka"...in sem ga občudovala.
    Danes sem blog odprla po dolgem času, sodelavki omenila, da so družbena omrežja z mero uporabljena dobra zadeva in ugotovili sva, da si avtorica bloga (glede na znanje, kisem ga izbrskala iz bloga, že kar spletna kolegica) sestrična moje sodelavke Mateje. Kako prepleten je svet :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Kako zabavno in lepo. Prepleten je svet po dolgem in počez, res. Draga blogerska prijateljica, mama hčerine dobre prijateljice, sodelavka od sestične - vse dobro v vseh šivililjskih podvigih, vesela sem, da se poznamo in skupaj nitkamo srečo tudi tako :)

      Izbriši