2. 5. 21

ustvarjalni intermezzo

 iz sskj - intermezzo - tudi "doba, navadno krajša, za katero je značilno drugačno stanje, kot je bilo prej ali kasneje"

Ugotovljeno je bilo (na to me je opomnil sine, ko je pred kratkim prelistoval zadnje zapise na blogu), "da sem izgubila nit..., da samo še pohajam okrog in po hribih." Res nisem že dolgo objavila zapisa o ročnih delih,... da bi se vrnila k svojim nitim. Ampak v resnici so te vedno povsod okrog mene,...na kavču so to volne in preje, v šivalni sobi, pa je cvirnov povsod na pretek.

Iz telefona sem pobrala nekaj fotografij minulega časa.  Zadnje čase pospravljam škatle z ostanki in poskusno izdelujem nove patchwork bloke. Ti so čisti  tehnični poskusi in ne vem, če bo nastalo kaj resnega iz njih. Barvno jih moram še uskladiti in nabrati dovolj primernih ostankov. S temi  delam tudi manjše bloke, na katerih bom vadila prešivanje, sicer pa bodo izdelki lahko postali podstavki za rože ali vroče posode, lahko prijemalke. Vadila sem dva bloka, ki sem pozabila kako se jima reče - ja, točno - na nemško mesto se moram spomniti - Dresden plate. Poskusno sem sešila dve blazini za stola. Na enem še posebno rada spita oba naša dva -  mačka in mačkon. Sprašujem se, zakaj jima ni všeč blazina v črnem. 

Za male klopke voln sem iz hlačnice kavbojk sešila košarico. Iznajdljiva in hitra ideja. Priporočam še komu, da na tak načih reciklira odvčene reči. 

Na kavču štrikam ali kvačkam. Prijemalke imam stalno na zalogi  - za darilca tik pred zdajci -  fino se podajo k zavojčku kave. Za šivanje torb še pride čas, ena s silhueto psa je nastala za pasjeljubca in je hitro sešita  namesto papirnate darilne vrečke.










 

2 komentarja:

  1. Joj ne, tudi jaz izgubljam drobtinice in vse manj objavljam ustvarjalne trenutke... kot Janko in Metka, drobtince so pojedle ptice... morda pa le najdem pot nazaj :o)

    Čudovite reči delaš!

    OdgovoriIzbriši
  2. Tudi jaz se trudim, da uporabljam in recikliram stara oblačila. Sicer pa so vaši izdelki vedno tako lepo barviti.

    OdgovoriIzbriši