27. 9. 20

Za konec poletja še en razgled na morje - Rilkejeva pot in grad v Devinu

Spomin na prejšni vikend je to. Našo Taveliko študentko sva zapeljala do Kopra, za nazaj pa sem pripravila krajšo ekskurzijo ob morju v našem Zamejstvu. V Sesljanuu pri kampu se prične kratka pohodniška pot dolga okrog 2 km. Rilkejeva pot je poimenovana po nemškem pesniku in pisatelju. Rainer Maria Rilke je  v krajšem obdobju leta 1911 in 1912živel na gradu v Devinu in iz tega obdobja tudi poimenoval ciklus pesmi - Devinske elegije. 

Pot pelje nad strmim kraškim robom, zato je potrebna posebna previdnost predvsem če so z vami mlajši otroci, ki radi prehitevajo in raziskujejo. Sicer je pot lepo varovana z ograjami in opozorili, ob njej je veliko razglednih točk in klopc s počivališči. 

Ogledala sva si lepo urejen in zanimiv grad v Devinu. Iz oken je bilo veliko lepih razgledov na morje in okolico. Sprehodila sva se skozi park in se po stotih stopnicah spustila do bunkerja, ki je v sklopu ogleda obiska gradu.

Kako veliko lepih razgledov na morje in Devinski grad! Slovo indijanskega poletja je naznanjala burja, ki je pihala blago a v zanosu, da tokrat naredi konec lepemu vremenu. Bilo je tik pred dnevi jesenskega enakonočja in na tisti dan, ko je pozno popoldan Pogačar prevzel rumeno majico Rogljiču na velikem francoskem kolesarskem Touru. 

Zgodaj popoldan se je na poti nabralo že veliko obiskovalcev z družinami in štirinožci. Dragi je pogledoval na uro, mudilo se nama je domov, ko sva skoraj zamudila veliko dogajanje in presenečenje na Touru. Dan za zapomnit!















 

1 komentar:

  1. Oh, Rilkejeva pot... kljub želji nam letos ni uspelo hoditi po njej... pa drugo leto...
    Prosim, sporoči naslov, ker si prejšnji teden dobila darilce pri meni :o)

    OdgovoriIzbriši