8. 9. 19

žlahtenje barv

Danes sem opazovala spreminjajoče barve slivove marmelade. Kako so se modro vijoličaste slive spreminjale v vedno bolj rdečkaste barve in kako se je sredina vedno bolj žlahtno zlatila. Barve so postajale vedno bolj jesenske. V njenih odtenkih. Takšen pridih in barvitost imajo tudi vse ostale vrste marmelad, ki sem jih letos kuhala. Ribezova,  breskova, hruškova, slivova. Sijoče rdeča, energijsko oranžna, zlato rumena, žametno rdeča. 
Pomislila sem na jesen, ki vstopa v naše domove, ko smo ji priprli balkonska vrata saj je zunaj trinajst stopinj. Všeč mi je, da je prišla. Stopa v svojih barvah in žlahti naše trenutke v sladkobno lenobnost drugega časa.


1 komentar:

  1. Jesen se je kar na hitro prikradla izza ovinka. Pridna, da kuhaš vse te marmelade. jaz se slivove še nikoli nisem lotila - so boljše sveže ;).

    OdgovoriIzbriši