6. 12. 18

Ko sreča podaja roke

Miklavž, prvi dobri mož je danes naložil v pehar dobrot. Podaril srečo, nasmeh, pomežik našega že velikega fanta iz šestega razreda. Vse je razbasal ven, kot je to počel že vrtcu in potem ponovno na isti načih pospravil nazaj v košaro. Ker tako lepo zgleda :) Potem je pripomnil, da bo danes v šoli "spet za malco tisti najbolj neokusen kruhast parkelj, ki ima namesto oči rozine in je zanič, brez okusa."  

Decembra delimo srečo, si podajamo roke. Lepo je biti "Božiček za en dan". Tudi  pri tem projektu si podajamo roke. Delimo srečo, naprej in naprej. Tatko je pobarval škatlo, Tamali jo je okrasil s servietno tehniko, Tavelika punca je škatlo zavila v novoletni papir. Mama je našemu paketu za punčko dodala še prijeten rozast buf, ovratno ruto v rozasti barvi z bleščečo nitko, ki jo je spletla prav zanjo.

Moje roke so že pred tedni kvačkale prijemalke, ki si jih zaželela gospa, ki rada prebira moj blog in so ji moje šiviljske stvaritve všeč. Pravi, da ji prebiranje bloga polepša dan, spravi v dobro voljo. Kako lepo! Nagradila me je s kavo in s prispevkom za dobro delo.  S tem sem nakupila sladkarije, igračo in še kaj za v božičkov paket. Ta je bil tik pred zdajci dostavljen na zbirno mesto pomagačev. Ooo, več kot ducat pisanih škatel je tudi v našem koncu čakalo na jelene.


Izpod pridnih rok Marinke in mame Vide sta nastali dve čudoviti odejici za fantka in punčko, ki bosta dostavljeni v porodnišnico, s katero smo v naši družbi NITKE že  večkrat sodelovali.
V dobro sreče, za otročke rojene na najbolj prazničen dan novega leta bodo.
 Ostale gospe so dodale še nekaj copatkov. Pridne roke sreče!



Na koncu še srečno darilce za eno od vas, ki ste sodelovale v decembrski igrici.

Saša S.  - hvala - ker srečo deliš naprej, do Sonje. Njena sreča bo roke podala naprej, do svoje hčere. Kako lepo! Hvala vam.


P.s. Sine je povedal, da danes ni bilo za malco parkeljcev z rozinami, ki jih ne mara. Še sreča! ;)

8 komentarjev:

  1. Lepo je deliti srečo:) In odejici sta čudoviti:)

    OdgovoriIzbriši
  2. in s cisto podobno torbico se nasa malamis sprehaja te dni po hisi. ker ne sme v vrtec, se doma gre za sluzbo. v torbici pa .. uh se in se stvari. nimam pojma, kje je videla, da mora torbica pokat po sivih od vseh (ne)pomembnih stvari :) vse lepo k vam

    OdgovoriIzbriši
  3. Uau, kakšne lepe stvari! Škatla presenečenja in odejici in copatki... Lepo!

    OdgovoriIzbriši
  4. Hvala Saši S. in Miklavžu za čudovito presenečenje. Moja hčerka bo zelo vesela, ko ji povem. :-)
    Vesela sem za tvojega Tamalega, ker mu ni bilo potrebno jesti parklja z rozinami. :-)

    OdgovoriIzbriši
  5. Tvoj blog je tako prijeten za branje da kar polepsa dan. Res ste krasna familja, skrivate pravo bogastvo in hvala da ga delcek delis z nami.
    @oldpunca - se veselim, da sem sreco delila s tabo :)

    OdgovoriIzbriši
  6. Krasni odejici in copatki. Pa zelo pridne punce, ki ste vse to naštrikale!

    OdgovoriIzbriši
  7. Fantastične stvaritve so šle od tebe v svet za dober namen :-D . Čestitke Sonji! Tvoj mali mož je imel srečo glede parklja za malico- drugo leto ga povabim na pokušino, moje so sfrezali takoj ;-)

    OdgovoriIzbriši
  8. Pridni Marinka in mama Vida, s katero smo se spoznali na trgatvi letos jeseni. Od takrat berem vas blog. Pozdrav mami Vidi in ocetu Silvu. Ob priliki bi prosila tudi za opis vzorca rozaste odejice.

    OdgovoriIzbriši