12. 3. 18

Varice pomladi

Čakam pomlad, sončno svetlobo in kakšen daljši sprehod.

Že teden dni sem zapakirana v omejenem oklju in delujem v zmanjšani opravilni sposobnosti. Ne smem stati na miru dalj časa ali sedeti kot se spodobi. Tako se prestopam na mestu,...  da tesno povita noga ne miruje v iztegnjenem stoječem položaju. Miruje lahko le tako da počiva na višini, da lahko telovadim v gležnjih in migam s prsti gor in dol.
Iščem krajše mini sprehode tod okrog. Tudi po hiši. Po najdaljši razdalji nadstropja sem in tja, sem in tja. Enih petnajst minut. Navadno rada takrat koga pokličem. Ali pa obnavljam svoje znane italijanščine na aplikaciji Duolingo, na tablici, kamor mi je učne ure prenesel Tamali. Zrihtal mi je najboljše mini slušalke, ki jih je skril pred Tamalo, da mu jih spet ne sune.

Prestala sem svojo prvo operacijo krčnih žil. Nekaj par žensk v bolnišnici so nas sestre klicale "varice".
Iz SSKJ:
varíca  -e ž (í) med. krčna žila: zdraviti varice; varice na nogah

Zdi se, da tudi narava prestaja svojo bolečino, ko bodo povodja prerastla svoje meje, se razširila in vijugala tudi tam, kjer ne bi smela. Sonce in topel pomladni veter bosta kmalu opravila svoj poseg, ki je zagotovo programiran, v čakalni vrsti,...

Do takrat se bom še malo sprehajala, z dežnikom okrog ribnika ali s slušalkami po hiši, da se rana zaceli in noga pride k sebi. 


2 komentarja:

  1. Upam da čim prej okrevaš, je pa j... ko skozi zbada in boli v nogi. Tale tvoj pokazan patchwork je čudovit

    OdgovoriIzbriši