24. 12. 17

Pred božičnim večerom

Šele včeraj popoldan smo postavili smrečico. Kmalu potem, ko je zadišalo po potici.
Nona je sicer opravljala nonota, ker smrečice ni razvil iz celofana, da bi videla, kaj sta nam sploh kupila,... kakšne oblike je, če ni preširoka in oh in sploh. Kupila sta nam čudovito smrečico, nima napake, luknje v vejah, je ravna, ravno prav velika in diši, ker je moja lokacija na kavču najbolj blizu nje.
Danes popoldan sem sešila nove pouštre za na kavč. Tamali je že davno od tega izbral blago in obljubila sem mu, da bodo na kavču ko bo zapadel sneg. ..no, do takrat mi ni uspelo,.. in tako je bil naslednji obljubljeni datum - za Božič.
Včeraj sta se punci defenitivno dokončno odločili, da rabijo naše jaslice preobrazbo. Tavelika hčera je bila še vedno navdušena od ene od nagrad v šoli za razredne jaslice,  ki jo je njihov razred dobil za sporočilnost postavitve. Odločila se je, da bo naredila enake jaslice, kot jih je v šoli. Cel dan je oblečena v lep ročno narejen rdeč pulover iz secondhand trgovine. Lepa je.

Naši Tamali rečem, da če bo še cel dan v polpreveliki fotrovi srajci in kosom blaga v laseh,.. in mi reče: "A moramo biti fensi?"

Tamali je že zdavnaj zbežal k noni in k tamalima pupama. Zvečer bomo skupaj.

Moj Dragi se še vedno ukvarja s hlevčkom, katerega ceglčke in skodle smo kupili že lani.

Sladkorna hiška s snežaki čaka na najmlajše nečakinje v familiji. Tamali je kar skakal od veselja, ko je ugotovil, da moj led hudo dobro deluje. Kot pravo lepilo. Dozirna slaščičarska pištola je profesionalno opravila svoje delo.  Čez noč je hiška postala trdna in se ne premakne. Led in sneg je trd kot pri minus osemnajst in tamale pupe,  ne bodo mogle kar tako spulit kritine ali odtrgat penaste snežake. 

Pripravljeni smo,  tik pred zdajci. 
Pred večerom. 
Najbolj mirnim, spokojnim, lepim. 

Hvala vam za vse dobre želje, ki ste mi jih poslali, mi jih pošiljate. Prisegam na pravilo, da mora biti čestitka poslana z namenom, v miru, osebno in pozorno. V minulem tednu me je čas kot vidite prehiteval. A sem bila v mislih z vsemi vami, ki mi sledite tukaj, ki ste postali moji prav posebni prijatelji in vas imam  rada. Urška, Sonja, Tadeja, Saša,...draga Helena, sošolka ljuba in vsi ostali moji. Pokličem vas, si vzmem enkrat časa, napišem sporočilo ali se vam kdaj kar tako oglasim. 

Imejte se lepo, lep večer vam želim in čudovit Božič!








2 komentarja:

  1. Lepo je pri vas. :-) Vse lepo v novem letu!

    OdgovoriIzbriši
  2. Lepo ste ustvarjali in zagotovo ustvarili čudovito praznično vzdušje :)

    OdgovoriIzbriši