10. 12. 17

Naše lutke za prvošolce

in čas obdarovanj  2017 drugič

Vsako leto si naša družba ljubiteljic ročnih del NITKE, zastavimo dobrodelni projekt. Učiteljice prvih razredov so nam namignile, če bi lahko izdelale lutke za najmlajše šolarje.

Izdelki,  ki so nastali izpod pridnih rok,  so močno prekašali vsa moja pričakovanja. Nastalo je kar 33 lutk, še kako pozorno izdelanih, v vse mogočih zanimivih likih.

Le koliko novih zgodb bo nastalo?
Najbolj zanimive zgodbe so prav tiste, ki si jih otroci sproti izmišljujejo in se ob tem še kako zabavajo, ko želijo zgodbo izpeljati na podlagi lastne domišljije, ki se sproti poraja.
Pravljice nas bogatijo in prav je, da je v ljudeh vedno še kanček otroka. Tudi v vseh nas, moji nitkarski klapi. Vse smo bile vesele, navdušenja je bilo veliko,  ko smo dokončale in dokumentirale še en izveden projekt in se s tem zahvalile šoli, ki nam prijazno nudijo matematično učilnico za naša druženja ob sredah.


Evo, naj se vam jih predstavimo:

 taaaaaaaaaaaa daaaaaaaaaam

Kralja in kraljica -  brez njiju seveda ni pravljic, punčka in fantek, ter punčka z druge strani sveta, pastirček s Kekčevo kapo, konj samorog, ovčka s pastirčkom, bučka in strahec v belem, ki spadata skupaj.  Medvedek in miška izgledata kot v paru. Prikupni sivi zajček s še dvema belima zajčkoma v paru se spogledujejo z botrico lisičko, ki zgleda tako zelo prikupno prijazna, da zajčki kar pozabijo na zgodbo iz piskerčka. Tu sta še parček krave in bikca, ona z mašnjico v laseh, gospod oblečen v čedno belo srajco. Zraven slončka spada povodni konj, ki na široko odpira svoja velikanska rdeča usta z dvema paroma zob,... da ne govorimo o velikem zelenem krokodilu, ki kandidara za kralja vseh razstavljenih živali. Ježek prav nič ne pika in je mehak,  dva hrošča pa sta narejena tako, da  rada plezata po stenah. Kuštravca z zelenimi izbuljenimi očmi in jezikom smo poimenovali kar Mupetek. Zeleni stvor pa je gotovo prišel iz Marsa, skupaj s še dvema  straškoma doma iz neznanega planeta. 














3 komentarji: