16. 10. 16

O naših novih torbah

Naša družba ročnih se je že takoj na začetku sezone soočila z novim izzivom. V okviru študijskega krožka smo se preizkusile v izdelavi torbe, ki smo jo izdelale iz recikliranih materialov,  starih kavbojk, kostimov, finih hlač, zimskih kikl, lanene bale blaga, ostankov volne, moških in ženskih srajc, celo dežnika, zavese.
Uau, res sem prav ponosna in navdušena, da nam je v kratkem času uspelo izdelati celo kolekcijo najrazličnejših torbic. Vesela sem, ker je vsaka sledila svoji ideji, motivu in cilju.
Fantastično! Bravo za vse!
 
Torba za plažo iz otroške spalne vreče, kvačkana malha moje mame in moje kvačkane rožce na njej.  Črna torba za špežo je narejena kar iz starega črnega dežnika in se prikupno na majhno spravi v vsako torbico.
Otroška torba z aplikacijo črne muce je tako zelo simpatična in uporabna za vsemogoče krožke otrok, glasbeno šolo.
Iz starega usnjenega modrega krila je nastala prikupna torbica v modrem.
Ta zadnja od štirih Milen se je čistu na koncu priključila projektu, a kljub temu zadnji hip uspela sešiti prikupno večnamensko torbo iz osnove jeansa in dodatkom natur vzorca v rožcah. 
Rdeč ruksak na špage je za mojo hčerko - to je bil namreč njen priljubljen pulover.Torbica z dodatkom vezenine na grobem starem lanenem platnu, ki ga je gospa našla v stari družinski skrinji.

Torbica z ročajem iz bambusa. Zelo zanimivo!

Nekoč je bil v to tapetniško blago oblečen stol.  

To torbico sva s tretjo :) Mileno ustvarjali skupaj - v sodelovanju. Gospa je skvačkala sliko dveh ptičkev, jaz sem predelala njeno staro zimsko krilo in všila podlogo. 

Kolaž v črno beli kombinaciji je torbica, katera ima celo zadrgo, ki je prav tako reciklirana in vzeta iz odslužene bunde.

Nikoli nisem verjela, da je lahko patchwork šahovnica tako simpatična tudi v varinati jeansa. 

Ta torbica ima svoje ime - Topla jesen. Čudovita aplikacija v zlatih tonih je narejena na osnovi iz elegantnih moških hlač, podložena pa je v fini ženskih bluzi. Znotraj je celo žepek, ki je narejen iz zapestnika ženske bluze. Zanimivo.

 Žensko krilo iz skaja je dobilo novo življenje. Aplicirani ptički so iz moške srajce.

 Jeans se tako lepo uporabno  reciklira. Kar nekaj članic je uporabilo prav jeans, ki se ga v različnih odtenkih lepo kombinira tudi z vezenjem ali aplikacijskimi rožami.
 Še nekaj mojih torbic iz cikla - reciklirane torbice - vam pokažem kdaj drugič. Tokrat naj so glavne vse moje gospe,  s katerimi smo se tudi po večkrat tedensko dobivale in premlevale variante in zaplete, ter na koncu tako lepo zaključile projekt. Res sem ponosna nanje.


7 komentarjev:

 1. Babnice!!!! Od sile ste, škoda da se kakšna taka ne najde v Novem mestu...brez razmišljanja bi se vključila v tak krožek. Res ste mojstrice...moj poklon.

  OdgovoriIzbriši
 2. Super so, vse po vrsti! Bravo za idejo in za izvedbo.

  OdgovoriIzbriši
 3. Cestitke, res ste prave mojstrice.

  OdgovoriIzbriši
 4. Uau, krasne reciklirane torbice so nastale! Pridne ste!

  OdgovoriIzbriši
 5. Super torbe! Te tvoje punce imajo res polno idej!

  OdgovoriIzbriši
 6. ulala kolk so prfektne:)))

  bravo bejbe:))) oz. vse gospe in gospodicne:)))

  OdgovoriIzbriši
 7. Čudovite torbice ste ustvarile. Vse pohvale tvojim puncam! :-)

  OdgovoriIzbriši