11. 4. 16

Torta Malega Princa

Kar nekaj časa nazaj so si tretjošolci ogledali film o Malem princu. Tamalemu je bil film všeč, čeprav zgodba ni bila originalna, tako jim je povedala učiteljica. Doma je poiskal originalno knjigo, jo prelistal in ker so bile v njej tudi slike ga je takoj pritegnila in je rekel, da jo bo prebral.
Čudila sem se njegovi želji, odločitvi, v katero sprva nisem verjela. Sploh ne bere,... bere premalo in je daleč od knjigopožeruhinje velike sestre. Domače branje mu ne diši in prejšni teden je prebral 4 knjige iz cikla bralne značke,... po hitrem postopku in zelo pragmatično. (eno knjigo je npr. že poznal in jo ni bilo treba brati, v drugi je prebral le eno zgodbo,... ker tam, kjer so zgodbe v knjigi,...je dovolj le ena...tako je rekla učiteljica).

Knjigo o Malem Princu je prebiral vsak večer pred spanjem, poglavje za poglavjem. Pripovedoval mi je o zgodbah in čudila sem se, da jo razume, da mu je knjiga tako neverjetno všeč in na koncu koncev - da sploh bere in to sam od sebe. 

Kar nekaj časa po tem sva slučajno skupaj brskala po internetu in malo za hec sva po dolgem času obiskala spletno stran Jagode in dinozavri, da vidimo katere torte so trenutno najbolj aktualne in katere so najbolj hude. Čudila sva se sladkim stvaritvam umetnice iz našega konca. Tamali naenkrat reče, da bi enkrat imel rad tudi on kakšno takšno torto. Potihem si je seveda mislil, da mu to najbrž ne bo uslišano, saj vedno pečemo torte kar doma. 
"Okej, mogoče"  rečem,
"Ampak, moraš se domisliti, res nekaj posebnega, novega, kar ni tukaj?"
Preseneti me in reče: "Jaz bi imel torto z Malim princem".

V trenutku sem bila navdušena, presenečena, vesela in kar takoj sem mu potrdila in obljubila, da bo dobil takšno torto. Nisem smela pozabiti in željo sem mu to nedeljo tudi izpolnila.
Prvič v življenju sem za svojega otroka naročila torto. Prav posebno torto, zelo dobro, za prav poseben dogodek.
 


Knjigo Mali Princ sem prebrala enkrat kot najstnica, nisem je prav dobro razumela in zdelo s mi je, da knjiga ni imela ne repa ne glave, brez prave vsebine. Kasneje sem jo prebrala še enkrat in kot odrasla oseba sem nanjo gledala drugače. Še enkrat jo bom prebrala -  drobno knjigico s slikami, kjer so razkrite vse življenske modrosti, ki so tako lepo opisane tudi na tem blogu Sare.

Zagotovo najpomembnejšo razodene tudi Mali Princ: 
 "Kdor hoče videti, mora gledati s srcem. Bistvo je očem nevidno".

3 komentarji:

  1. pa je res posebna. in prav tako vas Tamali.
    in nas mulc je v nedeljo rekel, ce mu lahko specem torto z malim princem in lisico :) no, najbrz bo vseeno dinozavrova.

    OdgovoriIzbriši
  2. Krasna torta, ki bi je bila tudi moja, čeprav zdaj že petnajstletnica vesela...pred parimi leti sem ji kupila knjigo in jo je kot strasna knigožerka takoj prebrala in jo je očarala...še vedno je vzame v roke in je bila lansko leto navdušena, ko so se o njej pogovarjali pri pouku...določene knjige se splača prebrati večkrat in v različnih obdobjih..tudi na mojem spetisku je ;)
    Klavdija/Mccrafty

    OdgovoriIzbriši
  3. Prvič sem brala Malega princa na glas svojima otrokoma. Proti vsem mojim pričakovanjem sta bila navdušena in sta razmišljanja Malega princa razumela. Morda celo bolj, kot jaz tedaj (pozneje sem knjigo še večkrat prebrala). Tortica pa je zelo lepa. Bravo mama, ker nisi pozabila na svojo obljubo. :-))

    OdgovoriIzbriši