27. 9. 15

1. festival ročnih del na Bledu

Dogodek vikenda je bil izlet z vlakom na Bled. Skupaj s kolegicami iz naše družbe Nitk.  Prav poseben dan za starejšo gospo, ki je bila prvič na Bledu. Dan je bil prijeten, sicer z visoko oblačnostjo na nebu in k sreči brez dežja.

Obiskale smo prvi  Festival ročnih del. Vsa pohvala organizatorkam, ki so na svoji spletni strani zapisale:

"Ljubezen do ročnih del ne pozna meja. Botruje medgeneracijskim oviram, ne potrebuje leporečja in ne vsiljuje okvirov. Spretnost, vztrajnost, potrpežljivost, znanje, ustvarjalnost, strast in veselje prepletajo niti ročnega ustvarjanja. Njihov terapevtski učinek so poznale že naše babice, ko so srčno kvačkale nedeljski prt."

Vtisi?
Na festivalu so bile po večini ustvarjalke, ki so se predstavile s svojimi izdelki, idejami, cenami. Manj je bilo ponudbe ustvarjalnih materialov, predvsem sem pogrešala ponudbo volnenih klopk, pa tudi dekorativne metraže. Obiskovalcev je bilo ogromno, med stojnicami smo se komaj premikali. Dan je bil prijeten, popestren s kulinarično ponudbo, kjer seveda niso manjkale kremšnite. (ne boste verjeli, ampak doma so jih skritizirali in odkrito priznali, da so "moje kremšnite" defenitivno boljše).
Kolegice, s katerimi bomo letos ustvarjale že tretje leto zapored so ponosno priznale, da bi se uvidevno in konkurenčno primerjale z njimi, posebej z našo nepozabno kolekcijo copatkov za dojenčke, pa tudi nogavic, ki smo se jih lani dodobra naučile in osvojile.

Verjamem, da bo trem puncam, ki so se pogumno lotile tovrstnega festivalskega projekta uspelo tudi v prihodnje. V še večjem  obsegu in okviru predvsem s strani ponudnikov ustvarjalnih materialov in morda tudi kakšno gostujočo stojnico iz tujine.


desno an-jin bargello, ki sva ga z mamo občudovali in si ga upali tudi raztegniti  in občudovati v celoti. Eno od Adrejinih čudes. In spet sva se po dolgem času srečali. Neprecenljivo!







5 komentarjev:

  1. Lahko samo potrdim, kar si napisala in tudi jaz upam, da bo drugo leto bolje.
    Predvsem več prostora okrog stojnic v dvorani.

    OdgovoriIzbriši
  2. ojla punca
    lep festival bila sem tam :)) prvic pa je vedno malo tezje ker neves kolk bo obiska:( pol pa presezes vsa pricakovanja in pol je gneca:(
    no drugo leto bo boljse ziher:))

    OdgovoriIzbriši
  3. In po dolgem času sva se srečali! Lepo te je bilo videti!
    Kot ena razstavljalk lahko komentiram samo to, da je bilo res malo prostora, obisk je presegel vsa pričakovanja. Ponudbe si pa nisem utegnila pogledat.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Zagotovo si bila tudi ti v širši organizatorski ekipi. Pohvala vsem Blejcem. Pozabila sem ti omeniti, da sem našla tvoj bargello. Kar brez besed sem ostala in ti lahko samo čestitam. Pod slikico sem danes dopisala, da je to prav tvoj bargello , naj vedo, kje je doma mojstica patchworka in quiltinga.

      Izbriši
    2. Oh.... bolj milo prosim. Me veseli da ti je všeč, ima dušo, veš. Mojstrica pa .... čez enih par let mogoče. Hvala ti za vse!

      Izbriši