27. 02. 15

počitniški šoping

med počitnicami pritiče tudi šoping.
"za babe",
samo za nas.
Brez moških.
Pravzaprav mali šoping.
bolj za dušo, kot da bi kaj več zapravljali.
Starejša se je v nakupovalnem centru dobila z nekdanjim sošolcem in kmalu zatem še s cimro.
Mlajša je v družbo s seboj vzela sošolko.
Jaz sem pohajala sama in se na koncu z vsemi omenjenimi znašla na kavi in sladoledu.
Mogoče najboljše od vsega.
Povsod drugod nečimerni in naveličani pogledi prodajalk, pravzaprav pospravljalk oblačil v magazinih t.i. hitre mode. Kar malo začudena, ker nisem našla kakšne simpatične majčke za sina, ki bi bila "sitotiskana", kar pomeni, da na njen ne bi bila plastična slikica, ki jih pri naši hiši ne prenašamo. Ma zakaj delajo takšne majčke, kjer se plastika kar lepi na kožo?
In zakaj se tako težko najde navadne, bolj fine ženske hlače, ki bi imele dva žepa spredaj, kot se spodobi in vsaj za figuro še zadaj, na riti? Z menoj se strinjata tudi hčeri, ki sta se obe že enkrat nasračkali, ko sta kupili kavbojke s prešitimi blef žepi spredaj, zadaj jih pa tudi ni bilo? Kam pa sedaj z mobijem,...?
V šoping centru je bilo malo ljudi. Kar nekaj počitniške mularije s starši. Še več Italijanov, ki še vedno raje zahajajo v šoping center na našo stran.

Na koncu je bilo to čisto simpatično popoldne. Predčasen pobeg iz službe. V družbi punc, ki so se na koncu raje odločile za prevoz mame kot vlak.  Klepet z njimi je prav zanimiv in duhovit,  čeprav katera od mojih dveh hčera malo zavije z očmi, ko mogoče kaj preveč povprašam in sem firbčna.

1 komentar:

  1. Sem mislila, da sem edina, ki je obupala nad iskanje normalnih oblačil po trgovinah. Še sreča, da imajo v šoping centrih tudi sladoled. :-)))

    OdgovoriIzbriši