15. 02. 15

O zajčkih in pustnih zajčkih

Pust je bil in še bo, saj veste, do torka. 
Za našo Tamikeno  (o, čisto naključje) spet zajčki za njen in od nas zakasneli rojstni dan.
Tak "tapravi", snežni zajček za zimsko punčko in eden iz para "iz zajčje risanke". Ko sem šivala te zajčje deklice, so mi doma rekli, da to pa že ni zajec... "da pa je to mogoče en zajec iz risanke" in ima defenitivno predolga ušesa.

Za Tamikeno zajčico so njena ušesa na kapi za pustnega zajčka ravno prava. Njena mama ji bo na kustumček sešila še pravo zajčjo kožico, ki smo jo posodili od naše Tamale. Zajčja kožica ima namreč prav posebno zgodbo.
Hčerka je bila stara okrog štiri leta, ko sta šli skupaj s Taveliko s starimi starši v novoletno Ljubljano. Nona jima je obljubila, da bo vsaki kupila "eno kvanto" iz ponudbe novoletnih štantov. Tavelika si je hitro izbrala nevemkaj.  Naslednji dan, ko je bilo že čas za dokončno odločitev pred odhodom, je nono prijela za roko in jo peljala proti živilski tržnici do tapravega štanta. Zbrala si je snežno belo krznece, rjavo šekastega pa je hitro izbrala še Tavelika, ki je bila navdušena nad idejo in izbiro Tamale.

Mali nečakinji sem sešila še pouštrček z zajčki in prijatelji, s prav posebnim dišečim polnilom, ki ji bo mogoče pomagal, da ne bo več toliko prehlajena v tej zimi. 

DSC_3376

DSC_3308

DSC_3346

DSC_3369

DSC_3364


5 komentarjev:

 1. draga moja tole ti uspeva maksimalno:)))
  tko da jaz se nebi branila darila:))) tudi ce sem velika:))) zajcki so nasi ljubljencki:)) mi imamo megi że 8 let:))

  OdgovoriIzbriši
 2. Po mojem si ti najboljša tetka pod soncem. :-)) Super zajčke si naredila vaši Tamikeni. :-)

  OdgovoriIzbriši
 3. Simpaticni zajcki😄 prav vsi - od najmanjsega do najvecjega😄

  OdgovoriIzbriši
 4. Ma kaj so cartkani tele zajčki, sploh pa če še dišijo je zmaga popolna :). Teta, sedi 5!

  OdgovoriIzbriši