5. 5. 14

Majski sprehod - ob Nadiži do Podbele

Prvi majski sprehod. Od tam naprej, kjer sem zaključila prejšnič, v Robiču. Odpravile smo na pot, proti toku Nadiže, v Breginjski kot, do Podbele. Pravzaprav kolesarka pot, približno 5 kilometrov v eno smer.  Nebo je bilo brez oblačka, le veter je posamezne tavajoče bele obline podil po nebu, nam pa božal lase. Hvalile smo ga, ker nam zaradi njega ni bilo pretoplo.
Tudi sama sem enako kot moja draga sošolka, ki sem jo povabila na daljši sprehod, (ki pa je bil še vedno prekratek za vse najino klepetanje) prvič hodila po tej poti. Navadno grem poleti le do nadiških korit.
Dva para sošolk smo uživale v klepetu in razgledih na velikansko število vseh mogočih zelenih barv. Travniki so bili čudoviti, cvetoči, z že visoko travo. Kmetje se veselijo lepega vremena in v naslednjih dneh,  bo pravi dan za prvo letošnjo košnjo.
Lep sprehod. Miren. Ker smo bile na poti skoraj same.  Turistov še ni v naših krajih. Tudi to paše.











5 komentarjev:

  1. Tole pa je bil zelo lep sprehod, vsaj po slikah sodeč. Upam, da ženska druščina ni priklicala nazaj dežja :P

    OdgovoriIzbriši
  2. O uživačke, to so pa res lepi kraji. In lepe fotografije.

    OdgovoriIzbriši
  3. Sem ti že kdaj napisala, da živiš v raju? :-)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja, draga moja, vem da si :)..., da občuduješ naše kraje. Kar pripelji se mimo, saj se rada potepaš. In potem sledi exchange, ker jaz nisem še nikoli v živo videla štorkelj in jedla originalne gibanice.

      Izbriši